Piše Robert FRANK

Bezidejni Ferić krade od Klimana istarsku željeznicu

Robert Frank

Robert Frank


Čekaj, čekaj malo: kandidat SDP-a za istarskog župana Danijel Ferić na svom facebooku je objavio kako se, u saborskom Odboru za pomorstvo, promet i infrastrukturu, založio za rekonstrukciju željezničke infrastrukture u Istri, kao i za njeno povezivanje s ostatkom Hrvatske. Zaključio je kako sve razvijene države investiraju u zeleni i ekološki prihvatljivi željeznički promet. Još je u svojoj objavi objasnio kako bez zelenih politika nema budućnosti. Pritom se pobjednički slikao pred Saborom. Na facebooku to čak izgleda efektno i autentično. Podrazumijeva se da je bio na licu mjesta, tamo gdje se donose odluke te da se u Saboru, dakle, založio za dobru stvar.

I sve bi to bilo u redu, a Ferić bi za dobru ideju zaslužio pohvale, da tema revitalizacije istarske željeznice, koju on odjednom otkriva kao odavno otkrivenu toplu vodu, nije bila jedan od dva ključna stupa parlamentarne kampanje istarskog HDZ-ovca Antona Klimana! Kliman je, naime, kroz svoju kampanju za saborskog zastupnika prije jedva šest mjeseci otvoreno štitio domaću proizvodnju duhana u Kanfanaru koja zbog brojnih benefita za državu i lokalnu zajednicu po svaku cijenu mora ostati u Hrvatskoj. Tako je štitio i nekoliko tisuća radnih mjesta, ne samo u Istri, nego i u Podravini i Slatini gdje su brojni proizvođači duhana nalinkani na ovdašnju tvornicu.

Uz to, u cijeloj kampanji najotvorenije se zalagao za značajna ulaganja u revitalizaciju zaboravljene, zapuštene, ali u perspektivi potentne istarske željeznice. Prvi čovjek istarskog HDZ-a ekstenzivno je i iscrpno u medijima elaborirao trenutno katastrofalnu željezničku situaciju obećavajući izrade određenih studija i pomicanje te teme s mrtve točke uspije li postati saborskim zastupnikom. Čim je ušao u Sabor, Kliman je krenuo s realizacijom predizbornih obećanja: dramatična situacija s BAT-om je primirena i nastavak proizvodnje sada je već pa gotova stvar. Istodobno željeznica u Istri ulazi u određene državne projekte, postaje aktualna tema, a Kliman taj kamen gura naprijed.

I onda, odjednom, Eureka! SDP-ovca Danijela Ferića naglo je prosvijetlilo, kao Arhimeda iz Sirakuze! Pronašao je temu svoje kampanje za istarskog župana! Revitalizacija željeznice, on se za to zalaže! Loša je šala da je čovjek možda prespavao kampanju Antona Klimana pa je nesvjestan realnosti nenamjerno preuzeo tuđu političku ideju. U tu hipotezu i nije baš za vjerovati. No da si je zabio politički autogol, to da. Ispada kako je ukrao ili prisvojio nešto što mu ne pripada i zbog čega se kompromitira. Očitu vlastitu bezidejnost u kampanji odlučio je kompenzirati prisvajanjem ideja političkih konkurenata. Time je samo osnažio Klimanovu vjerodostojnost, a sebe je prokazao nevjerodostojnim.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum