PIŠE ROBERTO CAR

Ostaje za pamćenje rekord stadiona i sportsko navijanje

| Autor: Roberto Car
S utakmice NK Istra 1961 - Hajduk, Roberto Car (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

S utakmice NK Istra 1961 - Hajduk, Roberto Car (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Ova će utakmica ući u povijest pulskog nogometa. Dolazak zahuktalog lidera Hajduka koji se poklopio s dvjema uzastopnim pobjedama Istre 1961 privukao je na tribine »Drosine« rekordnih 8.606 gledatelja. Nikad toliko gledatelja nije stiglo na jednu utakmicu pulskog kluba otkako je renoviran stadion, odnosno ovaj susret po broju gledatelja i ukupnoj atmosferi može stati uz bok onom između reprezentacija Hrvatske i Češke na otvaranju stadiona.

Prije početka i za vrijeme utakmice na tribinama je bila gotovo idilična atmosfera, navijalo se, pjevalo, bodrilo svoje igrače, bez da se ijednom gestom ili povikom vrijeđalo suparnika i njegove navijače. Dakako, razlog tome je dobar odnos pulskih i splitskih navijačkih skupina, Demona i Torcide koji se međusobno maksimalno uvažavaju. Svaka je od tih skupina tijekom susreta razvila svoje transparente podrške, bilo je i zanimljivh koreografija, ali bila je to prava obiteljska atmosfera, na čast svima koji su došli pogledati ovaj dvoboj. Atmosfera u kojoj su uživali i sami igrači na tarenu. Nažalost, lošem terenu iako nije bilo kiše proteklih dana. Kakav će biti u petak protiv Varaždina, drugo je pitanje.

Uglavnom, krenulo je s Grgom, pulskim mažoretkinjama i djecom iz NK Štinjan koji su dopratili obje momčadi na teren. Nastavilo se pjesmom i bodrenjem. Zanimljivo, navijači su bili podjeljeni u dva bloka, jug i veliki dio istoka pripao je navijačima Hajduka, dok su sjever i zapad bili na pulskoj strani. Pa su se tako navijanja i čula tijekom ovog susreta. Par baklji sa sjevera i malo previše s juga, koje su uzrokovale kraći prekid zbog dimne zavjese, nisu nagrdile osjećaj sjajne atmosfere na tribinama. I sve bi bilo idealno da nije bilo nemilih scena nakon susreta, što je rezultiralo tučom gostujućih navijača sa zaštitarima te intervencijom interventne policije koja je brzo smirila situaciju, ali i onoga što je bilo prije samog dolaska navijača na stadion.

Ostaje za pamćenje rekord stadiona, sportsko navijanje u najvećem dijelu utakmice, zapravo cijele i nastavak pobjedničkog niza Hajduka, a prekid pobjedničkog niza Istre 1961. Bilo je lijepo biti dijelom ove sportske priče. Nadajmo se da će u budućnosti biti sličnih posjeta i atmosfere kakve se ne bi posramili niti u mnogo bogatijim ligama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini