PIŠE ROBERTO CAR

Garcijin odgovor i tri opcije za slaganje momčadi Istre 1961

Gonzalo Garcia / Roberto Car (Snimio Danilo Memedović)

Gonzalo Garcia / Roberto Car (Snimio Danilo Memedović)


Slavlje zbog osvojenog, rekordnog petog mjesta u HNL-u uz najbolji bodovni učinak nije se još ni stišalo, a navijači Istre 1961 vratili su se tradicionalnoj ljetnoj razbibrizi. Ponovno se ključnim pitanjem nameće "u kakvom će sastavu pulski prvoligaš krenuti s pripremama?". Odmah nakon posljednjeg susreta sezone, domaćeg remija sa Slaven Belupom, u prvi se plan stavljalo to što Istra 1961 pod ugovorom ima čak 21 igrača, ali i trenera Gonzala Garciju. Svi su se složili da je to dokaz odličnog posla kojeg radi sportski direktor Saša Bjelanović sa suradnicima.

I doista, to je pokazatelj da se ovog puta u pulskom klubu razmišljalo dugoročno. Međutim, idući dani donijeli su zabrinjavajuće vijesti. Znalo se da će dio igrača otići iz Pule, jer su nekima istekli ugovori (Galilea, Marin, Knežević, Kopljar), a nekima posudbe (Marešić, Caseres, Boultam, Mahmoud), ali onda su stigle i najave zanimanja drugih klubova za ponajbolje igrače "zeleno-žutih" (Majkić, Hujber, Petrusenko, Bakrar). I na koncu, u razgovoru za naš list trener Gonzalo Garcia iskazao je dvojbu oko svog nastavka rada u Istri 1961. A baš je pitanje trenera ključno i zbog toga su u pulskom klubu već pripremili bolji ugovor za urugvajskog trenera, tražeći od njega da na vrijeme kaže ostaje li na "Drosini" ili ne. Pulska bi se momčad trebala okupiti 19. ovog mjeseca za početak priprema za iduću sezonu i svakako ne bi bilo zgodno da se do tada ne zna ime trenera koji će ih voditi. Garcia je zatražio dodatno vrijeme za razmišljanje, a baš vrijeme sad nije saveznik upravi pulskog kluba. Ukoliko Garcia ostane, sve će biti u redu, no ako odluči otići u novu sredinu, Bjelanović će morati hitno potražiti novo trenersko rješenje.

Trenutno su u igri tri opcije za slaganje momčadi za iduću sezonu. Prva bi bila gotovo idealna, da Garcia ostane, da se ne proda više od dvojice igrača za koje postoji interes te da se odlazak onih standardnih (Galilea, Marešić, Caseres i jedan ili dvojica za koje postoji potražnja) nadomjeste novim igračima koje je sportski direktor Bjelanović već skautirao. Druga bi opcija bila da Garcia ostane, ali bez dobrog dijela prošlosezonske igračke jezgre, što bi značilo da je zaključen dvogodišnji ciklus i da bi urugvajski trener krenuo u novi ciklus sa "zeleno-žutima", uz brojne nove igrače. Treća opcija bila bi da Garcia napusti Pulu i da stigne novi trener koji će u ruke dobiti u velikoj mjeri izmijenjenu momčad u odnosu na dosadašnju.

U svakom slučaju, puno toga ovisi o Garciji, ali bez obzira na sve njegove dosadašnje zasluge, ne može previše otezati s izjašnjavanjem oko ostanka u Puli. Svaka čast i treneru i svakom igraču, ali nitko nije iznad kluba. Uostalom, svi su oni svoje zvjezdane trenutke karijere ostvarili baš u zeleno-žutom dresu. Toga moraju biti svjesni i tijekom pregovora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater