OSVRT

Pulski Možemo! je sam sebe predložio za Povelju Grada Pule, a potom je sam sebe i izabrao

| Autor: Ivor BALEN
Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

Snimio Danilo MEMEDOVIĆ


Farsa oko predlaganja Inicijative za Lungomare za dobitnika Povelje Grada Pule zorno pokazuje kako poštenu politiku zamišljaju članovi pulskog Možemo!. Zamišljaju je na način da je njima dopušteno isto ono što drugima nije dopušteno.

Nije prošlo ni godinu dana od žestokih istupa pulskih možemovaca zbog mogućeg sukoba interesa troje vijećnika SDP-a i vijećnice NL Filipa Zoričića Ivane Mohorović zbog povezanosti s hotelom Valkane, odnosno tvrtkom koja stoji iza njega. Bilo je to u rujnu prošle godine, sedam mjeseci kasnije članovi pulskog Možemo! uskočili su u očigledan sukob interesa a da im sada ništa nije sporno.

Naime, vijećnici Možemo! Miha Paus, Dušica Radojčić i Noel Mirković predložili su za Povelju Grada Pule svoju bratsku "skupinu građana", takozvanu Inicijativu za Lungomare, a u Odboru koji o tome odlučuje sjedi njihova četvrta vijećnica Ana Fonović. Za svaki slučaj, tu je i Milan Radošević, kojeg je kao nezavisnog predložilo upravo Možemo!.

Drugim riječima, pulski Možemo! je sam sebe predložio za Povelju Grada Pule, a zatim je sam sebe i izglasao. I to, kao, nije sukob interesa?

Pritom su vladajućoj koaliciji "Zoričić & partneri" vješto gurnuli nemoguć zadatak u ruke. Jer što god oni učinili s odlukom o dobitniku Povelje (kao većina u Vijeću, koje donosi konačnu odluku) - bit će pogrešno.

Ako potvrde Inicijativu - uskočit će sami sebi u usta jer su se protivili onakvom referendumu. Ako ih odbiju - napravit će rijedak presedan i ubaciti politiku tamo gdje je ne bi smjelo biti. Što god Zoričićeva većina učinila, pulski možemovci će imati temelja da ih lupaju po glavi, iako su oni ti koji su sve skuhali, i iako su oni ti koji guraju politiku u izbor zaslužnih građana Pule.

Jer - ponovimo i po stoti put - Inicijativa za Lungomare nije nezavisna, to je aktivističko krilo stranke Možemo, jedna duša - dva tijela. Zbog toga je sve što se događa ovih dana oko Povelje Grada Pule zapravo klasični možemovski udarac u želudac.

Tko ne povrati, pričat će.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum