zajednička izložba

U subotu otvorenje izložbe "Bez naziva"

| Autor: Paola Brezac
(Foto: Apoteka)

(Foto: Apoteka)


U subotu, 1. lipnja u 20 sati bit će otvorena izložba "Bez naziva" autora Julije Knifera i Tome Savić-Gecana u prostoru za suvremenu umjetnost "Apoteka" u Vodnjanu.

Postponiranje vremena i mjesta osnovna je tema izložbe "Bez naziva" Julija Knifera i Tome Savić-Gecana. Premda ih generacijski dijeli gotovo pola stoljeća, obojica ishodište umjetničkog djelovanja nalaze u apsurdu i praznini te slobodi koju definira bezgraničnost vremenskog i prostornog trajanja. Objektivni su, precizni te dosljedni u minimalnom likovnom izražavanju, ali svaki rad uključuje složene pripreme i trajanje izvršenja rada. Apoteka predstavlja njihovu treću zajedničku izložbu. 

U Apoteci Tomo Savić-Gecan direktno intervenira u Kniferov rad. Gecanov se rad temelji na podacima dobivenim za potrebe predstavljanja hrvatskog paviljona na venecijanskom Biennalu 2022. godine. Točno dvije godine kasnije, koristeći iste podatke, izrađen je novi algoritam koji će u Vodnjanu određivati tempo izmjena, raspored i broj radova Julija Knifera u galerijskom prostoru Apoteke.

Izložba ostaje otvorena do 13. srpnja, a tijekom više od mjesec dana trajanja izložbe svakih nekoliko dana mijenjat će se raspored Kniferovih radova čiji broj će varirati. Ukupno će biti prikazano dvanaest crteža. Izmjene u postavu bit će najavljene na internetskoj stranici Apoteke. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter