u kinu valli

Ove subote otvorenje izložbe u čast Ahmeda Muradbegovića

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Izložba fotografija djela književnika Ahmeda Muradbegovića, koja će se otvoriti u Kinu Valli ove subote, 16. rujna u 19.30 sati, najavljena je na današnjoj konferenciji za medije Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre (NZBI).

Riječ je, naime, o skeniranim primjercima ulomaka književnih djela svestranog umjetnika Muradbegovića koji će se prikazati na subotnjoj izložbi koju NZBI organizira u suradnji s Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti BiH te Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod" BiH. O izložbi su govorile tajnica Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Mirela Čaušević te dugogodišnja članica Aida Muradbegović.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

- Očekujemo da se odazovu svi kojima je to zanimljivo, a vjerujem da hoće, budući da je književnik Ahmed Muradbegović zaista istaknuta ličnost u bosansko-hercegovačkoj, ali i hrvatskoj književnosti, rekla je Čaušević dodavši da je sama ideja izložbe nastala u suradnji s partnerima u organizaciji, ali i zahvaljujući dugogodišnjoj članici NZBI Aidi Muradbegović kojoj se na ovaj način odaje priznanje za doprinos razvoju i očuvanju bošnjačke kulture u Istri.

Aida Muradbegović, nećakinja književnika Muradbegovića kojemu se ovim putem obilježava 51. godišnjica smrti, istaknula je književnikovu svestranost vezanu uz stvaralaštvo koje nije ostalo samo na pjesništvu i drugim pisanim djelima, već je obuhvaćalo i kazališnu, pa i glazbenu umjetnost te suradnju s istaknutim umjetnicima prošlog stoljeća poput Branka Gavelle.

Ulaz na subotnje otvorenje koje će pratiti i prigodan kulturno-umjetnički program je besplatan, a izložba, čija je autorica Đana Kukić, bit će postavljena u Kinu Valli do 25. rujna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom