LOKALNI IZBORI

PAZINSKI MOŽEMO! IMA KANDIDATKINJU ZA GRADONAČELNICU Jašić: Smatramo da je došlo vrijeme za promjene

Želimo da Pazin bude sredina u kojoj su dijalog i konstruktivna kritika dobrodošli. Želimo aktivno Gradsko vijeće na kojem ćemo sučeljavat argumente i donositi najbolje odluke po Grad Pazin. Borit ćemo se da svačiji glas bude zastupljen, kazala je Suzana Jašić

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Možemo! Pazin u obilasku Ježenja

Možemo! Pazin u obilasku Ježenja


"U politiku smo ušli nezadovoljni stanjem u Pazinu, načinom na koji se upravlja i načinom koji se Pazin razvija, odnosno više stoji na mjestu. Smatramo da je došlo vrijeme za promjene da u Pazinu više ne bude bitno što je čija stranačka iskaznica i opredijeljenost", kazala je kandidatkinja Možemo! za gradonačelnicu Suzana Jašić.

Potpora Sandre Benčić

Tijekom čitavog jučerašnjeg dana sa saborskom zastupnicom Sandrom Benčić i suradnicima obišli su pazinski Trg slobode, selo Ježenj, a zatim gradske četvrti Dršćevka, Buraj i Novo naselje. Jašić je istaknula da će se prioriteti određivati "kroz prizmu stvarnih potreba".

- Želimo da Pazin bude sredina u kojoj su dijalog i konstruktivna kritika dobrodošli. Želimo aktivno Gradsko vijeće na kojem ćemo sučeljavat argumente i donositi najbolje odluke po Grad Pazin, kazala je dodavši "da će se boriti da svačiji glas bude zastupljen".

Nijedan projekt neće biti zaustavljen uključujući Dom za starije osobe za koji će se angažirati da dobije sav potreban stručni kadar, poručila je Jašić dodavši kako "teži drugačijem Pazinu, u kojem se razvija gospodarstvo, u kojem su odgoj i obrazovanje prioritet, i u kojem će stambena politika dovesti do toga da mlade zadržimo, da obitelji vratimo, i privučemo kadrove koji su stručni i deficitarni".

Ako postane gradonačelnica jedan od prvih poteza bit će joj obilazak naselja da se utvrdi "gdje se živi u nadstandardu, a gdje u podstandardu" i prema tome odrediti prioritete.

Stanovi POS-a

Planiraju napraviti portfelj EU projekata koji će omogućiti razvoj svih naselja u gospodarskom, društvenom i komunalnom smislu. "Mi sad trebamo iskoristiti sljedećih šest godina za što veću apsorpciju EU fondova i stoga će nam portfelj poslužiti da budemo spremni kada se neki natječaj raspiše da reagiramo", kazala je.

- Nulta faza stambene politike je uvid u registar nekretnina, da vidimo što sve Grad Pazin posjeduje i u kojem je stanju. Zatim da vidimo što treba prodat, što zadržat, a što obnovit. Najgore je imati prostore koji nisu u funkciji, kazala je dodavši da bi se potom utvrdila lokacija za POS stanove, gdje ići u javno-privatno partnerstvo, a gdje graditi gradske stanove namijenjene deficitarnom kadru.

- Nismo nezadovoljni izbornim rezultatima, a moglo je i bolje. Falilo nam je malo glasova da dobijemo i petog gradskog vijećnika. komentirala je Jašić izborne rezultate. Za njih kaže da su posljedica njenog 4-godišnjeg aktivnog vijećničkog mandata, drukčije izborne kampanje gdje su građani "vidjeli našu iskrenu želju i bunt da se stvari promjene", te "loše politike IDS-a koji je već doista predugo na vlasti i vrijeme je za promjene".

Pozvala je građane da glasaju protiv kandidata IDS-a Borisa Miletića za istarskog župana, jer želi da se nakon 28 godina dogodi promjena i "prozračivanje".

Institucije zarobljene klijentelizmom

"Građani moraju odlučiti da li je zaista vrijeme da se promijeni vlast u Pazinu, ne samo u Pazinu, nego u cijeloj Istri, pa i u cijeloj Hrvatskoj, jer model upravljanja koji je IDS nametnuo u Istri vrlo je sličan onom Bandićevom u Zagrebu ili HDZ-ovom na razini države. Dakle, bez obzira što je njihov ideološki sklop vrijednosti koje nominalno deklariraju drugačiji, međutim, potpuno je vidljivo da u sve institucije zarobljene klijentelističkim modelom", kazala je saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić te dodala da se zalažu da se mandati (grado)načelnika ograniče na dva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater