BUZET

Nositelj Nezavisne liste i kandidat za gradonačelnika Dean Prodan: BUZET SE PROBUDIO I VEĆ SADA SLOBODNO DIŠE

Od prvog dana započinjemo radni ciklus novog Buzeta, sustavno ćemo raditi na svakoj točki programa, na svakom izazovu, na svakoj prilici koja nam se pruži, sve kako bismo Buzet učinili boljim mjestom za život, najavio je Prodan

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Dean Prodan

Dean Prodan


"Ukoliko mi građani u nedjelju daju povjerenje, prvo što ću napraviti jest iskreni poziv svima na suradnju. Mojem timu, ali i svim ostalim sudionicima u političkoj utakmici u fokusu je samo, jedino i isključivo Buzet i njegova dobrobit. Novi Buzet moramo graditi kroz nadmetanje dobrih ideja, složno. Razvoj mora biti ravnomjeran, jednak prema svima", poručio je nositelj Nezavisne liste i kandidat za gradonačelnika Buzeta Dean Prodan.

Clean start

U posljednjih desetak godina vidljiva je stagnacija u gradskim aktivnostima, u svakom području djelatnosti grada i gradskog sustava potrebno je stoga analizirati procese i utvrditi slabosti, istaknuo je Prodan te rekao da očekuje punu suradnju svih u sustavu.

- Buzet se probudio i već sada slobodno diše. Svojim radom moramo artikulirati jasno vidljivu volju građana da žele vlast koja će pokazati da ima otvorene oči i da je spremna suočiti se sa svim izazovima. Omogućit ćemo da svatko u Buzetu slobodno participira u izgradnji grada, da se uključi u rad na zajedničkim ciljevima. Iako, kao ni moj suparnik, nemam nikakvo ranije iskustvo u upravljanju javnim sustavom, vjerujem da sam pravi izbor za gradonačelnika, jer sam otvoreniji za usvajanje svih vještina, podržava me i potpora mi je snažan tim mladih i stručnih ljudi koji imaju iskustvo rada u gradskoj upravi te osjećam jaki entuzijazam i volju napraviti najbolje za naš grad. Buzetu sada treba nova energija, pozivam sve građane da izađu na izbore, da svojim glasovanjem daju potporu i legitimitet izabranom kandidatu te povjerenje novom licu Buzeta, istaknuo je Prodan.

Najavio je da ga nakon preuzimanja dužnosti najprije očekuje upoznavanje s gradskom upravom, iskren i otvoren razgovor u kojem će pojasniti da nije bilo nikakvog razloga da se ljude imenuje i plaši, kako su to neki činili radi glasa više.

- Od prvog dana započinjemo radni ciklus novog Buzeta, sustavno ćemo raditi na svakoj točki programa, na svakom izazovu, na svakoj prilici koja nam se pruži, sve kako bismo Buzet učinili boljim mjestom za život. Prvi veći koraci koje namjeravao poduzeti već tijekom ove godine jesu clean start, revizijski nadzor poslovanja u Gradu, u svim gradskim tvrtkama i ustanovama. Dugo godina se raspravlja o problemima urušavanja gradskih zidina i organizacije parkiranja u buzetskom starom gradu, izrađuje se dokumentacija i pripremaju planovi, ali nema nikakvih stvarnih pomaka. Vrijeme je da se maknemo s mrtve točke. Zidine moraju što prije biti sanirane uz potporu Ministarstva kulture, koje u pravilu otvara natječaj za spomenike kulture u rujnu. Uključit ćemo i one koji su i ranije sudjelovali u raspravama oko rješavanja problema s parkiranjem u starom gradu, najavio je Prodan.

Ispravljanje nepravde

Dodao je kako je okosnica programa Nezavisne liste i projekt uređenja Trga Fontana s tržnicom, fontanom i cjelovitim opremanjem urbanim sadržajima. Kada je o gradskoj tržnici riječ, treba utvrditi je li dokumentacija spremna, odgovara li projekt potrebama poljoprivrednika i drugih potencijalnih korisnika. "Resorno ministarstvo priprema raspisivanje natječaja za sufinanciranje unutar mjesec dana. Postavljamo si pitanje jesmo li uopće spremni za kandidiranje odmah", rekao je Prodan.

Uz ostalo, osvrnuo se i na koncepciju Subotine te istaknuo da je nakon nekoliko godina uz malo ili nimalo aktivnosti, vrijeme za pravu pučku feštu koja neće biti uvijek na isti kalup. Proteklih godina bilo je jako puno prijedloga da se Subotina po starinski održava subotom i da se stopi sa središnjom proslavom na trgu Fontana, tako da će Nezavisna lista, ako je građani u tome podrže, organizaciju pripremiti na taj način.

- Grad Buzet se sustavno i dugoročno bavio osobama s posebnim potrebama, pronašao im njihov zajednički dom, mjesto susreta, sreće i radosti. Taj je program obustavljen i to je nepravda koju moramo ispraviti, što je moguće prije, zaključio je Prodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum