BRTONIGLA

Kandidat IDS-a Ezio Barnaba' ide u drugi krug za izbor načelnika: ZNANJE I ISKUSTVO USMJERITI U RAVNOMJERAN RAZVOJ CIJELOG PODRUČJA

Poručuje sugrađanima da još jednom pogledaju njegov program, koji je realan i ostvariv, a temelji se na ravnomjernom gospodarskom razvoju, poljoprivredi i turizmu, kulturi i na projektima koji će privući mlade obitelji da se nastane na tom području, a onima koji tu žive dati dodatnu sigurnost u bolju budućnost

| Autor: Luka JELAVIĆ
Ezio Barnaba' u novoj poduzetničkoj zoni Štrpe

Ezio Barnaba' u novoj poduzetničkoj zoni Štrpe


U nedjelju će Brtonigla dobiti novog načelnika Općine. Hoće li to biti IDS-ov kandidat Ezio Barnaba' ili nezavisni Neš Sinožić, odlučit će birači na području Općine koji izađu na birališta. Iskusniji Ezio Barnaba' očekuje pobjedu, a svoja očekivanja i optimizam temelji na dosadašnjem političkom i drugom djelovanju u raznim udrugama i institucijama. Aktivan je u javnom životu brtoniškog područja od davne 1976. godine, a 25 godina bio je na čelu Zajednice Talijana u Brtonigli.

Fešta od malvazije

- U cilju zaštite interesa Talijana na području Općine Brtonigla, ali i šire, inicirao sam osnivanje Zajednice Talijana u Brtonigli i njome rukovodio četvrt stoljeća. U tom razdoblju izgrađena je zgrada u kojoj je sjedište Zajednice Talijana, ali i središte kulturnog i javnog života Brtonigle. Uz pomoć Talijanske unije i vlade Republike Italije osnovao sam vinski podrum. To su dvije velike, kapitalne investicije. Svoju ljubav prema svom mjestu pokazao sam osnivajući "Feštu od malvazije" 1985. godine te osnivanjem Glazbene škole. Sudjelovao sam u ustanovljenju Općine Brtonigle i osnivanju Turističke zajednice, prisjeća se Ezio dodajući da je, uz ostalo, objavio i veliku monografiju "U Brtonigli se sviralo i pjevalo" o glazbenoj i kulturnoj baštini tog područja.

Nakon niza godina rada u privatnom sektoru, danas je koordinator Razvojne agencije Brtonigla gdje sudjeluje u velikom projektu navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u vrijednosti od čak 60 milijuna eura, u što su do sada uključeno 163 domaćinstava. U Razvojnoj agenciji radi i na projektu instaliranja meteoroloških postaja, na genetici starih stogodišnjih maslina te na razvoju kvasca za malvaziju i teran.

Svoju kandidaturu objasnio je željom da doprinese području u kojemu živi.

Ravnomjeran razvoj

- Smatram da znanjem, rukovodećim iskustvom i ljubavlju prema području u kojem živim, mogu uvelike doprinijeti razvoju svoga kraja. Brtoniglu vidim kao razvijenu općinu, koja ima izuzetno velik potencijal za dodatni razvoj. Potpora našim brojnim projektima u tom pravcu je najjača istarska stranka, tako da će mi IDS dati dodatni vjetar u leđa, sve u cilju stvaranja još boljih uvjeta za život i rad sugrađana, uz ravnomjeran razvoj cijelog područja. Svojim sugrađanima poručujem da ću sve svoje znanje i snage usmjeriti u nastavak započetih i pokretanje novih projekata za još brži zavoj Brtonigle i cijelog područja Općine. Hvala svima koji su u prvom krugu meni dali svoj glas, a očekujem da će u nedjelju biti još brojniji na biralištima i izabrati mene za načelnika, izabrati put napretka i bolje budućnosti, poručio je biračima Ezio Barnaba' koji je bio u dva navrata predsjednik Općinskog vijeća Brtonigla.

Poručuje sugrađanima da još jednom pogledaju njegov program, koji je realan i ostvariv, a temelji se na ravnomjernom gospodarskom razvoju, poljoprivredi i turizmu, kulturi i na projektima koji će privući mlade obitelji da se nastane na tom području, a onima koji tu žive dati dodatnu sigurnost u bolju budućnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini