LOKALNI IZBORI

HSU U ISTRI OSTAO BEZ MANDATA U SKUPŠTINI I PULSKOM GRADSKOM VIJEĆU Radovan Cvek: Da smo na izbore izašli s SDP-om, danas bi Sanja Radolović bila u drugom krugu za Pulu

Ako nas je netko i pokrao na ovim izborima, činjenica je da nam ne mogu oduzeti naše biračko tijelo. Dobiti 4 tisuće glasova u Županiji nije malo. Mi i dalje imamo svoje projekte koje i dalje planiramo gurati, kaže Cvek

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Radovan Cvek (Snimio Milivoj Mijošek)

Radovan Cvek (Snimio Milivoj Mijošek)


Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) nakon dugo vremena, nije uspjela proći u Županijsku skupštinu, a bez vijećnika su ostali i u pulskom Gradskom vijeću. Komentirajući izborne rezultate, predsjednik županijske organizacije Radovan Cvek smatra da je bila velika greška što u izbornoj trci za Pulu, nisu išli sa SDP-om.

- Nažalost, nismo se uspjeli dogovoriti s njima iako smo sve ove godine u pulskom Vijeću odlično surađivali. Da je bilo drugačije i da se realizirala suradnja, uvjeren sam da bi danas u drugom krugu bila SDP-ova kandidatkinja Sanja Radolović i da bi SDP uz nas imao pet mandata, kaže Cvek. Naglasio je da stranka u drugom krugu izbora za pulskog gradonačelnika podržava nezavisnog kandidata Filipa Zoričića.

Nevažeći listići

- Nismo prošli ni u Županijsku skupštinu. Nedostajalo nam je svega osam glasova za prolaz, od ukupno osvojenih 4.000 glasova. Bilo nam je sumnjivo da nam fali baš tih osam glasova i moram reći da je na dosta mjesta bilo jako sumnjivih rezultata, među ostalim i u Bujama. Naime, bilo je puno nevažećih listića, zbog čega smo uložili prigovor Državnom izbornom povjerenstvu. Ovo je situacija da nakon dugo godina HSU više nema predstavnike u Skupštini, ni u pulskom Gradskom vijeću.

- Bilo bi jako konstruktivno da se Možemo!, SDP i nezavisna Zorčićeva lista što prije dogovore oko ključnih programskih smjernica i tako osiguraju većinu u pulskom Vijeću, kaže Cvek. Osvrnuo se i na dodatne izbore za predstavnika srpske manjine u Puli, rekavši da bi bilo dobro da svoju kandidaturu istakne dosadašnji HSU-ov vijećnik Radenko Ognjenović koji se, tvrdi, itekako iskazao svojim radom.

- Ako nas je netko i pokrao na ovim izborima, činjenica je da nam ne mogu oduzeti naše biračko tijelo. Dobiti četiri tisuće glasova u Županiji nije malo. Mi i dalje imamo svoje projekte koje planirano gurati i dalje, kaže Cvek. Naglasio je da će HSU u drugom krugu za izbor župana podržati SDP-ovog kandidata Danijela Ferića.

Podrška Kajinu

- Žalosti činjenica što nismo prošli ni u Gradu Vodnjanu, ali to nas nije obeshrabrilo. Pozitivno je što smo uspjeli dobiti vijećnike u Novigradu, Umagu, Pazinu i Fažani, što je ukupno 7 vijećnika, kaže Cvek. S obzirom na to da su u Pazinu na izbore išli u koaliciji s IDS-om, stranka svojim biračima poručuje da u drugom krugu za gradonačelnika ili gradonačelnicu Pazina, glasuju po vlastitoj savjesti.

- U Buzetu podržavamo Damira Kajina i SDP i tamo definitivno očekujemo promjene, a ista je stvar i u Barbanu gdje smo podršku dali SDP-ovom kandidatu Ninu Rojniću, kaže predsjednik HSU-a dodavši da će se uskoro održati stranačka izborna skupština na razini gradova i županije.

- Očekujem da će doći do pomlađivanja kadrova i nekih novih lica koja će biti voljna preuzeti vođenje stranke u Istri, napominje. Znači li to da se više neće kandidirati, napomeno je da bi volio da na njegovo mjesto dođe neko mlađi, što bi, kaže, bio novi vjetar u leđa stranačkoj organizaciji u Istri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini