POPIS STANOVNIŠTVA 2021.

ZBOG TURISTIČKE SEZONE ISTRI FALE POPISIVAČI Potrebno ih je još 250. Moći će solidno zaraditi

Popis će se provesti u dvije faze i na dva načina, a građani će moći sami izabrati način

| Autor: Marcello ROSANDA
(Snimio Davor Pongračić/Cropix)

(Snimio Davor Pongračić/Cropix)


U tijeku su završne pripreme za prvi digitalni Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj 2021. godine. Zbog turističke sezone u Istri nažalost fale popisivači. Potrebno ih je još 250, a moći će u prosjeku zaraditi oko pet do šest tisuća kuna.

U prvoj fazi od 13. do 26. rujna građani će se moći samostalno popisati putem sustava e-Građani, a u drugoj fazi od 27. rujna do 17. listopada na teren će izaći popisivači koji će popisivati pomoću prijenosnih računala, kaže glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidija Brković.

Upravo za fazu terenskog popisivanja u tijeku su do 15. srpnja prijave za popisivače. Pozivaju se svi zainteresirani kandidati da se na stranici www.popis2021.hr prijave za popisivače, odgovore na postavljena pitanja da bi mogli sudjelovati u prvom digitalnom Popisu stanovništva. Inače, "stvorimo zajedno sliku Hrvatske" slogan je Popisa 2021. godine.

Uvjeti za prijavu su hrvatsko državljanstvo s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana email adresa. Rad popisivača za vrijeme Popisa podrazumijeva puni dnevni angažman, što znači da će na terenu prikupljati podatke tijekom cijelog dana (prijepodneva, poslijepodneva i večeri), uključujući subote i nedjelje kada će biti najviše angažirani i kada se obitelji uglavnom nalaze kod kuće.

Popisivač će u prosjeku moći zaraditi oko pet do šest tisuća kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica i broju samostalno popisanih kućanstava. Bodovnu prednost pri odabiru kandidata ostvaruju kandidati koji imaju višu razinu obrazovanja, iskustvo rada na prijašnjim popisima ili anketama, dobro poznavanje rada na računalu, nezaposleni i studenti te kandidati koji imaju mogućnost korištenja vlastitoga prijevoznog sredstva za vrijeme Popisa, nastavlja Brković.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini