RADI SVAKI DAN

Započela rovinjska Božićna čarolija, klizalište su otvorili mladi klizači iz Zagreba

| Autor: Aleta BRATTONI

Klizalište će biti dostupno u popodnevnim i večernjim satima, odnosno od 13 pa sve do 22 sata te vikendom od 10 do 22 sata. Nakon završetka škole, dakle od 20. prosinca i sve do 6. siječnja, klizalište će biti otvoreno svakodnevno od 10 do 22 sata

Otvorenjem rovinjskog klizališta ove subote na glavnom gradskom trgu i službeno je započela Božićna čarolija. Nakon što su stanovnike Rovinja u blagdansku atmosferu uvele razne kreativne radionice u Muzeju Grada Rovinja, s otvorenjem klizališta krenuo je i glazbeni program, kao i bogata gastronomska ponuda u čak deset kućica koje su postavljene ispred samog klizališta.

Jedva čekali klizati

- Pripremili smo više od 25 dana zabave, klizanja i zajedničkog druženja. Mislim kako smo nakon tri godine zaista postigli jedan zavidan standard. Ove je godine advent uistinu bogat, prije svega glazbenim programom, a zatim i odlično organiziranim klizalištem. Također, nikada nismo imali toliko kućica i raznovrsnih ugostiteljskih sadržaja, naveo je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga.

Klizalište su svojim nastupom koji oduzima dah otvorili mladi klizači iz Klizačkog kluba "Leda" iz Zagreba koji je već godinama u vrhu hrvatskog i europskog umjetničkog klizanja. Kombinaciju snage, vještine, umjetnosti i estetike Rovinjcima su tako pokazali Karla Redovniković, Lara Damjanović, Tea Sajko, Nika Sajko, Paula Kašnar, Una Bunčić i Norbert Gedike. Mnogobrojna ih je rovinjska publika gledala s oduševljenjem i divljenjem, prateći svaki njihov pokret, a oni najmlađi jedva su čekali i sami se okušati na ledu.

Ove je godine zbog velikog interesa u ponudi veći broj klizaljki, dok je samo klizalište, kako saznajemo, ostalo istih dimenzija.

- Samo je klizalište dimenzije 25x10, dok je šator 35x15, tako da imamo lijep i komotan prostor za smjene, odnosno iznajmljivanje i mijenjanje klizaljki, govori nam Branko Rajko, direktor Valbruna sporta.

Bogat glazbeni program

Od 9. pa sve do 20. prosinca u jutarnjim će satima, točnije od 8 do 13 sati, klizalište biti namijenjeno školama, i to prvi tjedan osnovnim, a drugi srednjim, uz instruktore klizanja. Za javnost će, pak, objašnjava Rajko, klizalište biti dostupno u popodnevnim i večernjim satima, odnosno od 13 pa sve do 22 sata, te vikendom od 10 do 22 sata. Nakon završetka škole, dakle od 20. prosinca, a zatim sve do 6. siječnja, klizalište će biti otvoreno svakodnevno od 10 do 22 sata.

Nadomak klizališta nalazi se i pozornica na kojoj će se svakoga dana održavati koncerti s početkom u 19 sati. Glazbeni program ove je subote u večernjim satima otvorio sudionik "The Voice-a" Gordan Gregurović & The Band, a nastavlja se uz brojne izvođače: Andrea Milan i Danijel Dražić, Dj Ello, Blues Brajders, Duo Stand by, Tasha feat. Kristian Terzić, Eligio&Boris, Alen Vitasović, DJ Šole + saksofon, Eduard Makon, Jet Moon, Dean Bakić, Šajeta, Klapa Valdibora, High level, Eleonora Dobrović i Luka Brgić, dok će Rovinj FM održati uživo jednu emisiju Muzičkog vremeplova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of