NA HRVATSKOM I ENGLESKOM

Tijekom četiri kolovoška vikenda: EDUKATIVNE ŠETNJE ŠUMOM KONTIJA

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
(Foto Općina Vrsar)

(Foto Općina Vrsar)


Općina Vrsar s partnerima te u suradnji s Turističkom zajednicom Vrsar, i tijekom kolovoza, u sklopu projekta "KLIM Kontija - Limski zaljev - Održivo upravljanje zaštićenim područjima" održavat će besplatne edukativne šetnje u šumi Kontija. Edukativne šetnje odvijati će se 7. i 8., 14. i 15., 21. i 22. te 28. i 29. kolovoza na engleskom jeziku, a 5., 12., 19. i 26. kolovoza na hrvatskom jeziku.

Riječ je o laganoj stazi bez prepreka prikladnoj za sve uzraste u trajanju od sat i pol. Polazna točka je samostan sv. Mihovila u Kloštru, gdje i završava ova kružna šetnja. U blizini samostana moguće je parkirati automobile i sigurno vezati bicikle vlastitim lokotima pored samog restorana "Patricija". Za turiste engleskog govornog područja šetnje će se odvijati subotom i nedjeljom s početkom u 9 sati, a četvrtkom u 18.30 sati.

Cilj ovih edukativnih šetnji je upoznavanje s bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta čarobne šume Kontija, jedine takve vrste u Istri i uživanje u prirodnim ljepotama ovog zaštićenog područja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini