SLUČAJ TOMAŠEVIĆ

Seksistički i huškački govor mržnje glavnog urednika portala Istarski.hr: NA ČEMU SI TI, NENADE ČAKIĆU?

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


No, tebi je Čakiću kriva pretučena žena, neka glupa i histerična kučka koja nije imala petlju pokupit kofere i pobjeć glavom bez obzira! Po tebi je glupača Mara Tomašević jer je po tamburi dobila još na maturalcu pred đacima i profesorima! No gle vraga. Ostala je s nasilnikom još godinama nakon. Jesi li se zapitao zašto? Možda da o tome napišeš koji suvisli redak. Iskreno, sram te može biti! Mene jest, jer dijelimo profesiju

Čitam i ne vjerujem! Hvata me jeza. Ne znam kad je netko toliko zagadio medijski prostor kao što je to svojom recentnom objavom učinio glavni urednik i suvlasnik portala Istarski hr, samoprozvani analitičar i kritičar društvenih zbivanja Nenad Čakić.

U maniri najopskurnijih portala Čakić se, u samo jednoj besramno ljigavoj rečenici odvažio prokomentirati slučaj "Tomašević". Pretučenu suprugu agresivnog slavonskog župana Alojza Tomaševića prozvao je najobičnijom glupačom koja po njemu zaslužuje batine jer je očito, još kao šiparica trpjela udarce.

"Prvi put me udario još na maturalnom putovanju na početku naše veze. Udario me pred svim đacima i profesorima", rekla je Mara Tomašević, supruga nepravomoćno osuđenog požeško-slavonskog župana. Pa što si "glupačo onda ostala s njim?", pita se u svom zadnjem komentarskom isprdku Čakić koji je išao toliko daleko da je tim strašnim, mizoginim, idiotskim pitanjem naslovio i svoju zadnju kolumnicu od dvije rečenice. Može li gore? Može, kada Čakić piše.

Pucanj u prazno

Pokazao je to Nenad Čakić na čijem se portalu i dalje bez ikakvih sankcija može pročitati taj ogavan, seksistički i huškački napis. I nikom ništa. Nije se glavni urednik istarskog portala sjetio prokomentirati sramotnu presudu suda u Slavonskom Brodu, gdje je zbog fizičkog i psihičkog zlostavljanja osuđen tamošnji politički moćnik i župan na besramnu uvjetnu kaznu od deset mjeseci s kušnjom od dvije godine!

Nenad Čakić (Arhiva)

Nenad Čakić, glavni urednik i suvlasnik portala Istarski hr

Nije mu ni u prikrajku mozga bila eventualna teza da Tomašević za zločin nije ni kažnjen, jer umjesto da ga se smjesti iza rešetaka, dobio je tek blago upozorenje nakon čega se već drugi dan slavodobitno vratio u normalu, u svoju Županiju, kao župan i veliki frajer kojem nitko ništa ne može. Teško mi je povjerovati da nije znao o čemu piše, pa se i ovako javno pitam “na čemu si ti Čakiću”? Evo i malo pojašnjenje. Tomašević je suprugu učestalo fizički i verbalno zlostavljao. Govorio joj je da je luđakinja, glupa kravetina, budala, glupača, fizički je nasrtao na nju, hvatao je rukama za vrat. Stiskao ju je i šamarao, govorio da će je ubiti, izbosti i rasparati joj grkljan. Bacao je na radijator. Jel’ ti to dosta Čakiću? K tome je Tomašević dosta moćan tip, utjecajan, bivši HDZ-ovac. Ponavljam, kažnjen je s deset mjeseci uvjetno!

No, tebi je, Čakiću, kriva pretučena žena, neka glupa i histerična kučka koja nije imala petlju pokupit kofere i pobjeći glavom bez obzira! Po tebi je glupača Mara Tomašević, jer je po tamburi dobila još na maturalcu pred đacima i profesorima! No, gle vraga, ostala je s nasilnikom još godinama nakon toga. Jesi li se, Čakiću, zapitao zašto? Možda da o tome napišeš koji suvisli redak. Iskreno, sram te može biti! Mene jest, jer dijelimo profesiju. To što si objavio je ispod svake razine ljudskog i profesionalnog dostojanstva!

Bruka preko Učke

Ipak, mogao bi se Čakić zbog svog zadnjeg pucnja u prazno proslaviti i preko Učke. Već se neki kolege novinari raspituju tko je taj nevjerojatan lik. Zanima ih tko to ima želudac tako nisko i jezivo mrcvariti žrtvu. Neki bi ga i prijavili, traže reakciju Hrvatskog novinarskog društva! Ma džaba sve to! Pokazao je da tu pomoći nema. Samo dva dana prije Čakićeve novinarske bljuvotine, o istom slučaju oglasio se baš na njegovom portalu Klub žena IDS-a, apelirajući na sve novinare da i dalje inzistiraju na ostavci Alozja Tomaševića.

Nepravomoćnu sudsku presudu žene IDS-a nazvale su uvredom za sve žene, a posebice za sve žrtve obiteljskog nasilja. Ako uređuje, valjda i čita to što objavljuje. Očito ne. Čakić je na koncu odlučio do kraja devastirati žrtvu, zločesto joj se rugajući da je glupa jer nije prije pobjegla. Sama si je kriva, to joj i treba, misli si Čakić u svom skučenom pogledu na svijet. Jasno je da nema ni trunke empatije, no ni pod koju cijenu onakav komentar nije smio odaslati u javnost. Ili ga je odmah trebao povući. Mačistički je ponizio žrtvu, a zlostavljača je amnestirao od svake odgovornosti.

Mara Tomašević (Danijel Soldo/Cropix)

Mara Tomašević, pretučena supruga agresivnog slavonskog župana Alojza Tomaševića (Danijel Soldo/Cropix)

No, nije mu to prvi put. Vidim, secira on često tekstove u našim novinama. Ali, nikako da ubode bit. Pred par dana odlučio se ozbiljno pozabaviti inteligencijom poznate psihologinje dr. Mirjane Krizmanić. Očito ga drajvaju žrtve i(li) pametne žene. Baš tu Čakić u zadnje vrijeme pronalazi inspiraciju za svoje novinarske uratke. Krizmanić je nedavno za naš list komentirala dostignuća bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Nije ju ni ona štedjela.

Čakić je odmah prokomentirao riječi poznate psihologinje, svim silama braneći Kolindu. No, i tu je kiksao. Ničim izazvan doveo je u pitanje umne sposobnosti Mirjane Krizmanić. "Ili je tašta ili je ispod prosječne inteligencije", napisao je Čakić za psihologinju Krizmanić, o čijim intelektualnim sposobnostima i dostignućima urednik i novinar Nenad Čakić, nažalost, može samo sanjati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom