RECIKLAŽNO DVORIŠTE "GRIPOLE"

ROVINJ: Otvoren centar za ponovnu uporabu odbačenih predmeta

| Autor: Nicole TODORIĆ

Proteklog tjedna na području grada Rovinja otvoren je Centar za ponovnu uporabu odbačenih predmeta na lokaciji Reciklažnog dvorišta "Gripole".

Njegova svrha je ponovna uporaba odbačenih predmeta koje građani više ne koriste, a mogli bi biti potrebni drugima. Na primjer, stari namještaj, posuđe, električni uređaji i oprema, dječja kolica, bicikle i ostala roba široke potrošnje koja i dalje ima uporabnu vrijednost.

Grad Rovinj poziva sve građane, ukoliko posjeduju predmete koje više ne koriste, a još uvijek su ispravni, da ih ne bacaju u smeće, već ih donesu u Centar za ponovnu uporabu odbačenih predmeta na spomenutoj adresi, od ponedjeljka do subote, od 8 do 18 sati.

Osim građanima, postupak ponovne uporabe odbačenih predmeta doprinijet će i razvoju kružnog gospodarstva, u kojem se iskoristivi resursi zadržavaju u gospodarstvu kako bi se ponovno upotrebljavali i tako stvarali novu vrijednost. Time se poštuje hijerarhija gospodarenja otpadom kojom se sprječava nastanak otpada, odnosno otpad se ponovno upotrebljava, prikuplja, reciklira i kompostira.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini