UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU

RAZGLED STAROG GRADA LABINA: Osamdesetak Labinjana iskoristilo besplatno stručno vođenje

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Branko BIOČIĆ)

(Branko BIOČIĆ)


Početak je upotpunio nastup klape Labin, a zatim su okupljene kroz starogradsku jezgru i njezinu povijest poveli stručne vodičkinje Marčela Rajković Crevar, Antonija Fonović, Daša Mohorović i Iride Vidaković koje su bile odjevene kao božica Sentona, zaštitnica putnika, te vodič Marko Vidaković odjeven u svečanu rudarsku uniformu

Osamdesetak Labinjana, uključujući i nekoliko gostiju, okupilo se u labinskom starom gradu kod Toriona točno u podne na stručno i besplatno razgledavanje starog grada i upoznavanje s njegovom poviješću. Naime, i ove godine, u okviru trećeg izdanja projekta Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske "Upoznaj svoju zemlju" Turistička zajednica Grada Labina organizirala je besplatan razgled starog grada Labina pa je sve okupljene koji su po lijepom i sunčanom vremenu stigli u stari grad pozdravila Silvija Kos iz labinske Turističke zajednice.

Početak je upotpunio nastup klape Labin, a zatim su okupljene kroz starogradsku jezgru i njezinu povijest poveli stručne vodičkinje Marčela Rajković Crevar, Antonija Fonović, Daša Mohorović i Iride Vidaković koje su bile odjevene kao božica Sentona, zaštitnica putnika, te vodič Marko Vidaković odjeven u svečanu rudarsku uniformu. Ova ekipa inače ljeti vodi turiste u noćno razgledavanje starog grada na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom, slovenskom, češkom i slovačkom jeziku. Za Labinjane je pripremljen poseban program u kojem je naglasak uz povijest i zanimljive događaje iz prošlosti dan na 500. obljetnicu rođenja najpoznatijeg Labinjana Matije Vlačića Ilirika.

Prvi je s pričom iz povijesti krenuo Marko Vidaković na Torionu, a zatim su nastavile ostale vodičkinje vodeći grupu radoznalih građana do Circola, crkve rođenja Marijina, Narodnog muzeja, zbirke Matije Vlačića Ilirika, Fortice i natrag. Zanimljiv razgled u kojem su građani ponuđeni i domaćim kolačima trajao je oko sat i pol vremena, a kako su nam mnogi rekli bio je to lijepo, zanimljivo i korisno ispunjeno nedjeljno popodne u kojem su mnogo saznali o svome gradu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini