SAZNAJEMO

Netko je javio da će srušiti Titovu rodnu kuću u Kumrovcu! U to vrijeme na putu za Kumrovec bili su učenici iz Istre

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO, Marcello ROSANDA
Kumrovec

Kumrovec


Iz policijske uprave Krapinsko-zagorske potvrđeno je da su 3. svibnja u prijepodnevnim satima zaprimili dojavu da će tijekom dana biti srušena rodna kuća Josipa Broza Tita u Kumrovcu.

Otprilike u to vrijeme, kako saznajemo, tamo su trebali biti učenici Osnovne škole Jurja Filipovića iz Barbana, koji su u Kumrovec išli na izlet.

Iz predostrožnosti, njihov put u Kumrovec je privremeno bio zaustavljen. Srećom, na koncu se dojava o bombi pokazala lažnom, pa su i mali Barbanci mogli upoznati rodni kraj jednog od najvećih državnika s ovih prostora. 

Marina Čalić, ravnateljica Osnovne škole Jure Filipovića iz Barbana, u kratkom telefonskom razgovoru potvrdila nam je da je upućena u ovu priču.

Navela je da učenici nisu bili u Kumrovcu u vrijeme dojave o postavljenoj bombi.

"U planu je bilo posjetiti etno-selo Kumrovec, međutim, iz tog mjesta su zvali agenciju koju smo odabrali za put i ona je zvala pratitelja autobusa. Naša djeca su u to vrijeme bila u Muzeju krapinskih neandertalaca. Učitelj, naš voditelj, javio mi je da se nešto događa, ali djeca ne znaju ništa jer im je rečeno da je prometna nesreća, da je blokirana cesta i da se zbog toga mijenja ruta putovanja te da će se, ako budu omogućeni uvjeti, moći posjetiti etno-selo Kumrovec. Sve imamo dokumentirano", izjavila je ravnateljica, navodeći da su u tim trenucima učenici bili na radionici u Krapini, nakon čega je putnička agencija obavijestila voditelja škole da su uvjeti sigurni te da djeca ipak mogu ići u Kumrovec.

OPŠIRNIJE U ČETVRTAK 5. SVIBNJA U TISKANOM IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater