PULA

Gimnazija slavi 100 godina postojanja


Gimnazija Pula ove godine obilježava 70 godina škole na hrvatskom jeziku, iako je njezino djelovanje i stoljetno, jer je od 1908./09. djelovala kao Gradska realna gimnazija, da bi od 1947./48. postala Hrvatska gimnazija. Škola se mijenjala i razvijala zahvaljujući svojim učenicima i profesorima, razvijala se u ovom gradu i za ovaj grad - poručuju iz Gimnazije Pula, u pozivu na svečanost koja će se održati u utorak 23. siječnja u INK Gradskom kazalištu Pula, s početkom u 19 sati kada je na programu predstava "Od zvona do zvona " u režiji Roberta Raponje.

U predstavi će, prema najavi, sudjelovati učenici i profesori pulske Gimnazije od školske godine 1947./48. do školske godine 2017./18. godine. Potom je u 19.45 sati na redu predstavljanje publikacije "110 godina pulske Gimnazije" kao uvod u novu monografiju, a potom slijedi svečani domjenak.

"Gimnazija Pula postala je i ostala važna odgojno-obrazovna ustanova u Puli, Istri i Hrvatskoj, stalno odražavajući ljepotu mladosti, stvaranja , otvorenih i naprednih ideja. Priča o ljudima, događajima, profesorima koji su stvarali, odgajali i obrazovali naraštaje učenika u proteklih 70/110 godina, priču o učenicima koji su otkrivali nova znanja, razvijali se i odrastali, priču o školi, o gradu...od zvona do zvona!" piše u pozivu na svečanost. (S. Z. T.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater