ROBERTU FRANKU POTVRĐEN MANDAT GLAVNOG UREDNIKA GLASA ISTRE

Frank: Glas Istre nastavlja punim gasom naprijed


Nema većeg zadovoljstva nego kad oni koji su u tvom okruženju, oni s kojima radiš i koje vodiš, podrže ono što stvaraš i ono što je tvoja poslovna politika. A upravo to se dogodilo jučer navečer kad mi je rezultatom redakcijskog glasanja potvrđen puni mandat za glavnog urednika Glasa Istre. I ne samo to. S gotovo 75 posto podrške redakcije podržana je moja koncepcija uređivanja najvažnijeg istarskog medija, usuglašena naravno s Upravom i vlasnikom.

S gotovo 75 posto podrške potvrđeno je da smo kao redakcija svjesni da smo potpuno regionalnim pristupom i promjenama koje smo napravili, u rekordno kratkom roku na dobrom putu povećanja svoje čitanosti. Potvrdili smo da smo problemima unatoč jedinstveni te svjesni snage, utjecaja, odgovornosti i značaja medija u kojem radimo.

Pogled u budućnost

Glas Istre je medij istarske prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Respektiramo prošlost koja je za nama, gradimo sadašnjost u kojoj živimo, a za budućnost se pripremamo. Upravo zbog izazova sadašnjosti i neizvjesnosti budućnosti, u čiji temelj već sada želimo ugraditi ciglu svoje odgovornosti, krenuli smo, od prvog dana mog privremenog, a sada i punog mandata, punim gasom naprijed, s maksimalnim brojem okretaja, uvažavajući sve što je prije bilo, ali ne štedeći ni sebe ni druge, niti kalkulirajući. Željeli smo pokazati građanima Istre, našim vjernim čitateljima, da zbog planiranja i očekivanja još sigurnije i bolje budućnosti, u ovoj sadašnjosti i trenutku u kojem živimo, ništa relevantno nećemo tajiti. Željeli smo pokazati da svaka tema, svaka priča koja je zanimljiva i argumentirana, može i naći će mjesto na našim stranicama.

Objavili smo brojne odlične reportaže, analize, istraživačke teme, intervjue… Objavili smo niz socijalnih tema kojima smo ukazali na one kojima je naša pomoć potrebna. Ukazivali smo i ukazivat ćemo, pomagali smo i pomagat ćemo. Koliko smo kritizirali negativne pojave i njihove nositelje, toliko smo hvalili one koji to svojim radom i ostvarenjima zaslužuju.

U proteklih pedesetak dana objavili smo i ono što su mnogi mislili da je nemoguće objaviti, razbili smo određene predrasude i tabue te pokazali da se (povremeno) žestoka novina u suštini može voditi nekonfliktno. Sukobljavali smo informacije i mišljenja, no ni u čemu nismo pretjerali. Pokazali smo da znamo gdje je mjera, ni pred kim nismo uzmicali, ali prema nikome nismo ni pretjerivali. Maksimalno smo koristili prostor medijske slobode koji je u Istri viši nego bilo gdje u Hrvatskoj. Omogućena nam je sloboda našeg izražavanja i pisanja, što je nužan preduvjet otvorenog, iskrenog i naprednog društva.

Cijela Istra

Svijet se u svakom pogledu svakoga dana mijenja, a mi se novim okolnostima moramo prilagoditi. I zato kao novina, kao medij s neupitnim monopolom na svaki oblik informacije na našem poluotoku, u obradi i njenoj prezentaciji moramo biti prvi, brzi, dinamični, fleksibilni i efikasni. Pritom smo svjesno odustali od koncepcije novine s dominantnim nacionalnim sadržajem na ključnim stranicama, procjenjujući da naši čitatelji takve informacije dobivaju putem televizija. To ne znači da relevantan sadržaj svjetskih zbivanja, kao i onih s nacionalne razine, u što se možete uvjeriti, ne objavljujemo. Ne, nipošto, objavljujemo ga, ali dnevno na manjem broju stranica, najviše kroz subotnji prilog Pogled, uz još poneku kvalitetnu analizu.

Puno nam je važnije da svim vrstama novinarskih tekstova s najvažnijim i onim naizgled manje važnim informacijama pokrivamo cijelu Istru. To je naš fokus i naša nova koncepcija, koja kroz povećanje čitanosti daje i prve odlične rezultate.

Za kraj eto prilike da najavimo i naš novi, prilično redizajnirani portal, s kojim krećemo početkom travnja. Tiskani medij koji nije adekvatno suportiran elektronskim, svojim portalom, i angažmanom na društvenim mrežama, osuđen je na propast. Zato nakon redizajna tiskanog izdanja krećemo s redizajnom portala, koji će biti dinamičniji, raznovrsniji i pregledniji. To je u kratkom roku još jedan iskorak novog Glasa Istre i njegove izuzetno motivirane, nadahnute i, prije svega prema svojim čitateljima, odgovorne redakcije. (Robert FRANK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum