KADROVSKE PROMJENE U VODSTVU VODEĆEG ISTARSKOG MEDIJA

Robert Frank privremeni glavni urednik Glasa Istre, Ranko Borovečki direktor izdavaštva


Od danas je odlukom Uprave tvrtke Glas Istre novine d.o.o. Robert Frank novi privremeni glavni urednik Glasa Istre. Frank dolazi s pozicije savjetnika za medije riječkog Novog lista na kojoj je bio od srpnja prošle godine, a ranije je obnašao funkciju v.d. glavnog urednika riječkog dnevnika.

U Glasu Istre će na čelnom mjestu redakcije zamijeniti dugogodišnjeg glavnog urednika Ranka Borovečkog koji je funkciju glavnog urednika vodećeg istarskog medija obavljao neprekidno od svibnja 2010. godine. Borovečki će biti imenovan na funkciju direktora izdavaštva na kojoj će unutar grupacije biti zadužen za strateški razvoj svih digitalnih i tiskanih izdanja.

Frank je povodom preuzimanja nove funkcije izjavio: "Za mene je iznimna čast i zadovoljstvo preuzeti funkciju prvog čovjeka redakcije Glasa Istre, novine koja je lider u regiji, iz čijeg su središta i moji korijeni. Kolega Borovečki je novinu provukao kroz brojne Scile i Haribde, brend je očuvan, tržište nam vjeruje i sad je trenutak za novi iskorak. Glas Istre će od drugog petka izlaziti u redizajniranom izdanju, još regionalniji, s još više sadržaja iz cijele Istre kojem se daje potpuna prednost pred vijestima s nacionalne razine. Bit ćemo zanimljivi, atraktivni, otvoreni, bez predrasuda prema bilo kome i bez favoriziranja bilo koga. Vrijednosti koje je Glas Istre i dosad promovirao ostaju stup i temelj i moje uređivačke politike - antifašizam, zdrav regionalizam i zalaganje za vrijednosti otvorenog, civiliziranog društva koje poštuje različitost. Cilj je da postanemo, u pravom smislu riječi, novina 21. stoljeća - brza, dinamična, vjerodostojna. U sutrašnjem Glasu Istre detaljno ću, na dvije novinske stranice, objasniti uređivačku koncepciju i planirane promjene."

Borovečki je prigodom prelaska na novu funkciju istaknuo da mu je posebno drago što je bio dijelom povijesti najvažnijeg istarskog medija, ali je i podsjetio da je funkciju glavnog urednika prije gotovo osam godina preuzeo u izuzetno nezahvalnim trenucima, kad je i sam opstanak ovog dnevnika bio pod upitnikom.

"Jako sam zadovoljan da nakon svih tih godina mogu kazati da Glas Istre i dalje, usprkos i unatoč brojnim zlogukim prognozerima, zauzima sam vrh istarskog medijskog prostora i da je uz sve probleme koje smo imali zadržao svoj veliki utjecaj. Naravno da su brojke prodaje tiskanog izdanja našeg dnevnika daleko i od onih iz 2010. godine, no nažalost takva je situacija i s ostalim hrvatskim dnevnim novinama. Međutim, činjenica jest da čitanost i utjecaj Glasa Istre nisu pali, kao što je činjenica i da smo posljednjih godina imali najmanji trend pada prodaje u odnosu na druge dnevne novine u Hrvatskoj. Kao i to da naš dnevnik i dalje drži više od 60 posto dnevne prodaje svih novina u Istri, to nas zbilja raduje. No, Glas Istre je puno više od samih novina koje će kao proizvod prije ili kasnije otići u povijest, vrijednost njegovog brenda je ogromna i već odavno smo započeli razvoj digitalnih izdanja, prvenstveno web portala koji je lani redizajniran, kao i naprednog online izdanja s kojim smo također krenuli sredinom prošle godine i koje je jako dobro prihvaćeno. Korištenje potencijala brenda i razvoj digitalnih izdanja, korištenje utjecaja društvenih mreža, te stvaranje novih, naprednih proizvoda za nove generacije bit će najveći dio posla kojim ću se u budućnosti baviti na novoj funkciji. Zahvaljujem se najbližim suradnicima, te ostalim članovima redakcije na suradnji kroz sve ove nemirne godine, kao i vlasnicima i Upravi tvrtke na povjerenju. I naravno svim čitateljima.

"Moj posao tek počinje", izjavio je Borovečki. Ranko Borovečki je, inače, u Glas Istre došao nakon višegodišnjeg novinarskog i uredničkog rada u Jutarnjem listu, dok je ranije, potkraj 80-ih i u 90-ima bio novinar, glavni urednik i direktor u Radio Puli. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater