"Tražimo 'naj' stablo!"

Centar za invazivne vrste: Živite u Istri i u vašoj blizini postoji neko najstarije, najljepše, najveće, najčudnovatije ili najzanimljivije stablo? "JAVITE NAM SE"

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
BRIJUNSKA STARA MASLINA

BRIJUNSKA STARA MASLINA


 "Tražimo 'naj' stablo! Živite u Istri i u vašoj blizini postoji neko najstarije, najljepše, najveće, najčudnovatije ili najzanimljivije stablo koje je ispratilo mnoge generacije i može ispričati nevjerojatne priče? Javite nam se". Ovakav su apel javnosti ovih dana odaslali iz Centra za invazivne vrste Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča. Intencija im je, naime, saznati lokacije zanimljivih stabala u Istri i možda kandidirati neko najzanimljivije od tih za Hrvatsko stablo godine.

No, svakako je zanimljivo da je ova inicijativa nastala s ciljem osvješćivanja javnosti o važnosti velikih stabala pa su na Institutu odlučili napraviti i inventuru najvećih i najzanimljivijih stabala bilo koje vrste u Istri. A u tome im je potreba i pomoć građana. Svi koji žele pomoći mogu se javiti putem e-maila civ@iptpo.hr, na facebook stranici Centra za invazivne vrste ili na broj telefona 052/408-304.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini