OPORBA PITA ŠTO JE I ZA ČIJI RAČUN U DANSKOJ RADIO LABINSKI GRADONAČELNIK

Glavičić: Promovirao sam rezultate energetske obnove Labina, a Grad je platio put


Nedavno službeno putovanje labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića u Dansku (grad Roskilde) podiglo je dosta prašine u labinskim političkim krugovima, pa je stiglo i do aktualnog sata na posljednjoj sjednici gradskog vijeća. Prva je temu otvorila SDP-ovka Neel Rocco (koja je rodom baš iz Danske) koja je novinarima poslala, kako je naslovila, "Priču za laku noć ili dobro jutro", koju je objavila i na svome facebook profilu.

U njoj sugerira da je labinski gradonačelnik Valter Glavičić nedavno u Danskoj boravio u režiji potpićanskog Rockwoola i to ne na simpoziju, nego u radionici, gdje je na prezentaciji promovirao proizvode navedene tvrtke te se tamo upoznao s lokalnim gradskim vijećnikom, a ne s čelnikom grada.

Gradonačelnik reklamirao Rockwool?

- Zaboravi Manzano i reci da je Roskilde prvi zapadnoeuropski grad s kojim će grad Labin imati prijateljsku suradnju, odaberi fotografije gdje se vidi kako gradonačelnik govori, a svi ga drugi slušaju, kao da je bio glavni govornik, napiši članak i isti ustupi Gradu, pa će gradski djelatnici koji nisu bili na tom izletu isti objaviti na službenim gradskim stranicama i poslati medijima, navodi Rocco navodnu ideju labinskog gradonačelnika.

Vijećnik Željko Ernečić (SDP) otišao je korak time što je na aktualnom satu gradskog vijeća ustvrdio da je gradonačelnik prisustvovao radionici u organizaciji tvrtke Rockwool. Upitao je gradonačelnika kako se u sasvim normalnu i legitimnu politiku Rockwoola za povećanjem prodaje svojih proizvoda uklapa gradonačelnik Labina? Zatražio je usmeni i pisani odgovor na pitanja koja je bila svrha gradonačelnikovog putovanja u Dansku? (Branko BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter