održan radni sastanak 

Europska regija sporta povezuje Istarsku i Osječko-baranjsku županiju

| Autor: Glas Istre
(Foto: Istarska županija)

(Foto: Istarska županija)


Delegacija Istarske županije na čelu sa županom Borisom Miletićem službeno boravi u Osječko-baranjskoj županiji, a danas je u Osijeku održan radni sastanak na temu Europske regije sporta. Delegaciju je primio obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, a sastanku su nazočili zamjenik župana Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Turalija, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, pročelnik Ureda župana Istarske županije Ivan Glušac, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavićević te glavni tajnik Sportske zajednice Istarske županije Damir Burić.

Prestižnu titulu Europske regije sporta ove godine nosi upravo Osječko-baranjska županija, dok će 2025. godine pripasti Istarskoj županiji, što je bila prilika za razmjenu iskustava po pitanju pripreme i realizacije projekta.

(Foto: Istarska županija)(Foto: Istarska županija)

Uz čestitke Osječko-baranjskoj županiji na osvojenoj tituli, župan Miletić zahvalio je na razmjeni iskustava, istaknuvši kako Sportske zajednice obiju županija godinama imaju izuzetno dobru suradnju.

"Svi znamo koliko je važno ulagati u sport, a ono što me posebno razveselilo čuti danas je da je sport i oblik privlačenja gostiju na dolazak u Osječko-baranjsku županiju jer to znači da je sport i odličan gospodarski čimbenik. Slično je i kod nas, barem u izvansezonskom dijelu godine kada nam upravo sportska događanja mogu biti razlog dolaska gostiju. Ono na što smo mi usredotočeni, baš kao i kolege iz Osječko-baranjske županije, su djeca predškolskog i školskog uzrasta, također amateri i rekreativci koje želimo dodatno potaknuti na uključivanje u sportske aktivnosti", rekao je župan Miletić i dodao da je ulaganje u sport, kao i u obrazovanje, temelj pozitivne budućnosti svake zajednice. Istaknuo je kako će kao primjer dobre prakse Osječko-baranjske županije ponijeti model suradnje s jedinicama lokalne samouprave u razvoju sportske infrastrukture, ali i drugih sportskih projekata.

"Osječko-baranjska županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, sportskim udrugama i klubovima, dodatno unaprjeđuje i ulaže u poboljšanje sportske infrastrukture, a u tu smo svrhu ove godine, kao i prošle, izdvojili 400.000 eura. Jedan od ciljeva nam je iskoristiti titulu Europske regije sporta za dodatnu promociju sporta i privlačenje djece, mladih i rekreativaca na uključivanje u sportske aktivnosti. Upravo smo zahvaljujući našim vrhunskim sportašima, ali i domaćinstvu mnogobrojnih međunarodnih natjecanja zaslužili ovu titulu, a svoja smo iskustva danas podijelili s predstavnicima Istarske županije", kazao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum