KREŠIMIR ROGINA

U Kući istarskih kaštela u Momjanu predavanje poznatog i međunarodno priznatog arhitekta

| Autor: Glas Istre
Krešimir Rogina

Krešimir Rogina


U Kući istarskih kaštela u Momjanu ovog petka, 19. travnja u 20 sati održat će se predavanje "Prostranost - arhitektovo osnovno sredstvo izražavanja". 

"Arhitektura je medij kao svaki drugi, no njezina je specifičnost bavljenje praznim a ne punim. Zato je više nego začuđujuće da pojam prostora tek nedavno ulazi u definiciju arhitekture. Od "znanosti i umjetnosti projektiranja i građenja" preko "zamrznute glazbe" i "vješte, stroge i veličanstvene igra volumena pod svjetlom" pa sve do one koja "kroz prirodnu izobliku vremena, mjesta i intervala stvara korisne društvene uvjete koji su se do sada smatrali nemogućima", stoji u najavi. 

Krešimir Rogina pozvati je hrvatski djelatni arhitekt, teoretičar i publicist s međunarodnim renomeom. Sedam puta osvaja nagrade na natječajima u Japanu, četiri puta izlaže na Venecijanskom bijenalu, autor je ikoničkih zdanja od Plivališta Mladost u Zagrebu do Lanterne/svjetionika prijateljstva u Tokamachiju u Japanu.

Predavač je i gostujući profesor na više međunarodnih sveučilišta te osnivač i dugogodišnji voditelj Ljetne škole arhitekture u Grožnjanu. Dobitnik je niza strukovnih i društvenih nagrada i priznanja te član suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Autor će svakom posjetitelju predavanja pokloniti svoje najnovije knjige "Kvadrimpendij doktora Herenowa", "Svesaditu" i "Jedan/jedan". 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum