sljedeću srijedu

"Čajanke s Verbenom": U Medulinu besplatne radionice o pripremi čajeva

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


U prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin (na adresi Centar 58), u srijedu, 24. travnja, s početkom u 18 sati, održat će se prva u ciklusu od tri radionice pod nazivom "Čajanke s Verbenom". Organizatori ovih događaja su Općina Medulin u suradnji s pulskom udrugom Verbena.  Druga će radionica biti održana koncem svibnja, a treća najesen.

Voditeljica i idejna začetnica ove edukacije pulska je farmaceutica Marija Kolarović,
koja od 2016. godine upravo kroz udrugu Verbena, čija je osnivačica i predsjednica, pokreće niz radionica i edukacija na temu prirodne kozmetike i fitoterapije u čijoj provedbi surađuje sa školama, učilištima za odrasle, domovima za starije osobe te kolegama iz inozemstva. Magistra farmacije po struci, nakon završenog Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu, smjer farmacija, konstantno se educira u Hrvatskoj i inozemstvu, smatrajući cjeloživotno učenje nužnošću i potrebom, a prenošenje znanja o ljekovitom bilju i utjecaju biljaka u prevenciji i liječenju zdravstvenih tegoba misijom u svom djelovanju i angažmanu u zajednici.

Na prvoj radionici – čajanci, predviđenog trajanja do dva sata, polaznici će uvodno naučiti
što su čajevi, kako ih pripremiti te zašto ih uvrstiti u svakodnevnu primjenu kao vrijedne
dodatke prehrani, a glavna su tema gorke biljke poput maslačka, cikorije, čička ili
stolisnika te njihova primjena u detoksikaciji i poboljšanju vitalnosti. Uz usvajanje novih znanja te vrijednih informacija o prirodnom detoksu organizma, sudionici će uz druženje i razgovor degustirati prirodne čajeve spravljene na licu mjesta. Svaki polaznik dobiva pdf prezentaciju s radionice i mali poklon iznenađenja.

Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno, a broj sudionika ograničen te prijava
obvezna. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila na adresu milena.mandic@medulin.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater