ODRŽANI SASTANCI RADNIČKIH VIJEĆA SVIH DRUŠTAVA ULJANIKA S UPRAVAMA I SINDIKATIMA

Radnici informirani o trenutnom stanju


Ni tijekom današnjeg dana do Zagreba i Pule nije stiglo toliko očekivano "Da" iz Europske komisije na jamstvo hrvatske Vlade u iznosu od 96 milijuna Eura za zaduženje Uljanik Brodogradilišta, tako da radnicima pulskog škvera ni danas nisu isplaćene plaće za prosinac.

Zbog neisplate plaća sindikati koji djeluju u Brodogradilištu u utorak su ušli u zakonom propisani proces mirenja, a ukoliko plaće ne bude ni u narednih nekoliko dana Uljanikovci će od utorka u štrajk. Danas je, u poslijepodnevnim satima, održan sastanak radničkih vijeća svih društava Uljanik Grupe koji djeluju u Puli izuzev Brodogradilišta i Uljanik TESU s predstavnicima uprava i sindikata na kojima su radnici okvirno informirani o stanju u Uljaniku.

Ostavka Kutlače

Sastanak na istu temu bit će održan i u Rijeci, u petak s radnicima Uljanik Brodogradilišta i Uljanik TESU, a idućeg tjedna, ovisno o razvoju situacije, trebali bi biti održani i formalni skupovi zaposlenika.

- Nema odluke Europske komisije, nema plaće, mirenje ističe u ponedjeljak i po logici u utorak bi trebao biti štrajk, nažalost. Ja se nadam da neće, da će doći plaća jer jednostavno to je osnovni preduvjet za nastavak dijaloga i bilo kakvu priču o budućnosti Uljanika, kazao nam je nakon sastanka sindikalni povjerenik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku Rajko Kutlača.

S najavom štrajka Rajko Kutlača dao je neopozivu ostavku na funkciju člana Nadzornog odbora Uljanika d.d. na kojoj se nalazio kao predstavnik malih dioničara odnosno radnika Uljanika koji su vlasnici 40-tak posto te tvrtke. „S obzirom da bih se osjećao pomalo licemjerno da s jedne strane štrajkam i provodim štrajkačke aktivnosti, a s druge u istoj priči stojim na strani kapitala odlučio sam se na ostavku u Nadzornom odboru. S time ni na koji način ne želim dovoditi u pitanje niti dosadašnje odluke Nadzornog odbora niti njegov rad. Osjećao sam da bih to trebao učiniti i učinio sam, kaže Kutlača. (M. PAVLOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater