VUKOVAR

Grad Vukovar osudio postavljanje spomen-ploče generalu JNA

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Grad Vukovar u priopćenju za javnost osudio je današnje postavljanje i otkrivanje spomen-ploče u Novome Sadu generalu JNA Mladenu Bratiću, koji je kao zapovjednik Novosadskog korpusa poginuo 2. studenog 1991. u napadu na Vukovar.

U priopćenju koje je potpisao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocjenjuje se kako je to vrlo jasan pokazatelj da je velikosrpska ideologija i dalje smjer politike Republike Srbije.

"Također je i ogledan primjer razloga zašto ćirilici nema mjesta u Vukovaru te očita poruka svim naivnima koji su nas sve ovo vrijeme uvjeravali da pismo nije ništa krivo", ocjenjuje Penava u priopćenju.

Osim osude postupka Vojske i Vlade RS, u priopćenju se izražava i kako se s izrazitim nestrpljenjem očekuju reakcije predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorada Pupovca, Srpskoga narodnog vijeća i Samostalne demokratske srpske stranke da …"barem na ćirilici hrvatskoj javnosti predoče jasnu i nedvosmislenu osudu i ograđivanje od takvih postupaka jer jer sve drugo će govoriti u prilog tome da se mi cijelo vrijeme jako dobro razumijemo."

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater