Ljuti su

Udruga antifašista osudila Tajanijev govor i Leljakovu promociju u pulskoj crkvi


Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Pule osudila govor predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija na Dan sjećanja u Basovizzi te nedavno predstavljanje knjige i dokumentarca "Mit o Jasenovcu" Romana Leljaka u pulskoj crkvi sv. Ivana Krstitelja.

- Mi smo ovdje u Puli uvijek bili za convivenzu i ne želimo se opterećivati s nekakvim stvarima koje ne odgovaraju istini. Jako nas ljuti što se događaj odvio u crkvi, jer za crkvu kažu da je hram božji. Koliko ja znam postoji 10 božjih zapovijedi koje govore nešto sasvim suprotno od onoga što se tamo predstavljalo. Stoga, pojavljivanje nekih amatera, koji se prikazuju kao povjesničari, nije u redu i to oštro osuđujemo, kazao je predsjednik udruge Livio Blašković.

Blašković je istaknuo da je Pula u borbi protiv fašizma dala 700 žrtava te da je Udruga ponosna na antifašističku povijest Istre i Pule. Nadalje, izrazio je zadovoljstvo promptnim reagiranjem gradonačelnika Borisa Miletića, ali i naglasio da je očekivao reakciju i iz znanstvenih krugova. Također, kazao je da mu je žao što je Radio Pula Leljaku dao toliko prostora za promociju. (Ch. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater