program za sve uzraste

Otvorena riječka 'gaming' konvencija, prvi Expo GameRi

| Autor: Hina
(Snimila: Ana Križanec)

(Snimila: Ana Križanec)


Prva riječka 'gaming' konvencija Expo GameRi, koja je okupila stručnjake i zaljubljenike u igre i novu tehnologiju u subotu je svečano otvorena u zgradi Exportdrva u Rijeci.

Direktor Riječke razvojne agencije Porin Nenad Antolović istaknuo je da gaming industrija nije samo zabava nego globalni fenomen koji oblikuje način na koji interaktivno komuniciramo, povezujemo se i stvaramo.

Svojim impresivnim brojkama, gaming je postao jezik budućnosti, a Expo GameRi pruža priliku posjetiteljima da istraže sve aspekte ove fascinantne kulture, dodao je.

Pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Jana Sertić, rekla je da ovakva događanja jačaju razvoj propulzivne gaming industrije na lokalnoj, regionalnoj, ali i nacionalnoj razini. Naglasila je da stvaraju i podlogu za djelovanje Sinergane, budućeg inkubatora za kreativne tehnologije i IT industriju.

Expo GameRi organiziraju marketinška agencija Rivira i Udruga "3. zmaj" iz Rijeke s partnerima, medijskom kućom GameHub iz Zagreba i regionalnim gaming portalom HCL.hr. Pokrovitelji su Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica grada Rijeke.

Predsjednica Udruge 3. zmaj Marta Glažar i direktorica agencije Rivira Valentina Mišković Yoe naglasile su da taj Expo ne bi bio moguć bez podrške pokrovitelja, sponzora i partnera.

Prvog dana konvencije držana je panel rasprava "Kako osnažiti domaću industriju videoigara" na kojoj se raspravljalo o izazovima i mogućnostima s kojima se suočava domaća gaming scena.

U sklopu dvodnevne konvencije priređen je program za sve uzraste, za ljubitelje turnira i esportsa, posjetitelji će moći  isprobati igre, tehnologije i gadgete.

Predstavit će se proizvođači i distributeri gaming opreme i računala te inovatori, održat će se paneli o ženama u gamingu, o ulozi medija u gaming industriji te o inkluziji igrača s invaliditetom, kao i razgovori s game developerima.

Najavljene su i razne kreativne radionice, natjecanja, koncertni i zabavni program te Expo GameRi party.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini