AGCT

Metrans pokreće novi javni željeznički servis iz Rijeke za Mađarsku

| Autor: Glas Istre
(Foto: AGCT)

(Foto: AGCT)


Željeznički operater Metrans pokrenuo je novi redovni servis javnih kontejnerskih vlakova koji povezuje hrvatsku luku Rijeka i kontejnerski terminal Jadranska vrata (Adriatic Gate Container Terminal, AGCT), s Budimpeštom u Mađarskoj.

Novi servis željezničkog prijevoza tereta pokrenut je u lipnju i povezuje AGCT s Metransovim terminalom Csepel u Budimpešti.

“Čestitamo Metransu na pokretanju ovog novog servisa koji povezuje Rijeku s terminalom Csepel i cijelom Metransovom intermodalnom mrežom u Europi. Za razliku od višestrukih redovitih tjednih blok vlakova između Rijeke i različitih željezničkih čvorišta u Budimpešti koji su namijenjeni pojedinačnim klijentima, ova usluga otvorenog željezničkog servisa omogućuje špediterima i pošiljateljima da izravno rezerviraju kopnene usluge s Metransom. Vrlo je ohrabrujuće vidjeti već drugi javni željeznički servis pokrenut u roku od dva mjeseca," rekao je Emmanuel Papagiannakis, izvršni direktor AGCT-a.

Dodao je: „Mađarsko tržište drugo je najveće za AGCT i jedno od najvažnijih tržišta u Europi.

Mađarska je već značajno proizvodno i potrošačko tržište, a kako gospodarstvo nastavlja sa snažnim razvojem vidljiv je potencijal i za daljnji rast. Novim Metransovim servisom otvaraju se mogućnosti za povezivanjem sa Slovačkom, Austrijom, Češkom i Rumunjskom,

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini