Niskopodni istarski vlak opet u kvaru

U svibnju zamijenjen kotač, sada problem s dizelskim motorom

| Autor: Jelena Milović
Otkako je početkom ožujka počeo voziti u Istri, ovo je već drugi problem s novim vlakom (Snimio Duško Marušić Čiči)

Otkako je početkom ožujka počeo voziti u Istri, ovo je već drugi problem s novim vlakom (Snimio Duško Marušić Čiči)


Nakon što se činilo da je novi niskopodni dizel-električni motorni vlak, koji prometuje na relaciji Pula - Buzet - Pula, uhvatio svoj redovni tempo, saznajemo kako je ponovo u kvaru.

- Radi se o kvaru na jednom od dizelskih motora. Dizelski motor popravljat će ovlašteni održavatelj i proizvođač vlaka Končar – Električna vozila. Novi vlak ponovno će voziti na istarskom području nakon popravka dizelskog motora. Vrijeme potrebno za popravak ovisi o ovlaštenom održavatelju i proizvođaču vlaka, odgovorila je ukratko glasnogovornica HŽ Putničkog prijevoza, Mihaela Tomurad Sušac, nakon što smo poslali upit o ovom najnovijem kvaru.

(Snimio Duško Marušić Čiči)Ovlašteni održavatelj i proizvođač vlaka je Končar - Električna vozila (Snimio Duško Marušić Čiči)

Naime, ovo nije prvi kvar na novom vlaku. U svibnju je zbog zamjene monoblok kotača odvezen na servis te je od 13. lipnja, do ovog tjedna, pokazat će se samo privremeno, opet bio u prometu na istarskom području.

Vlak je u Puli svečano inauguriran 6. ožujka, a najbrojniji putnici su upravo školska djeca. Kako je školska godina započela ovaj tjedan, nitko nije ni pomislio da će vlak opet biti van upotrebe, ali čini se kako će do daljnjega biti upravo tako. Do tada će dio djece koristiti autobusni prijevoz, ali u funkciji je i stari vlak, koji je do inauguracije prometovao tim relacijama.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini