BOGAT PROGRAM

ARENA ĆE OVO LJETO "GORJETI"

Aki je imao posebnu vezu s Pulom, gdje ga pamte po velikodušnom humanitarnom radu, a nagrađen je i Poveljom počasnog građanina grada Pule, kažu iz Parnog valjka

| Autor: Mladen RADIĆ
Parni valjak - koncert (Snimio Danilo Memedović)

Parni valjak - koncert (Snimio Danilo Memedović)


Koncert "Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki" održat će se u pulskoj Areni u subotu 25. lipnja, što su potvrdili članovi benda koji su nedavno prerano izgubili svog legendarnog pjevača Akija Rahimovskog kojeg je publika neizmjerno voljela.

- Aki je imao posebnu vezu s Pulom, gdje ga pamte po velikodušnom humanitarnom radu, a nagrađen je i Poveljom počasnog građanina grada Pule. Upravo zato, potaknuti mnogim vašim porukama nakon koncerta u Areni Zagreb, najavljujemo da ćemo koncert u čast Akiju, uz pomoć prijatelja i kolega, također održati i u predivnoj pulskoj Areni, napisali su članovi Parnog valjka na društvenim mrežama.

Parni valjak će i u Puli okupiti glazbene prijatelje i vjernu publiku kako bi zajedno, kroz glazbu, slavili život nezaboravnog Akija Rahimovskog, jednog od najvećih rock pjevača naših prostora.

Prema najavi, ulaznice za pulski koncert u prodaji su od danas. Trebala bi nastupiti većina glazbenika koja je nedavno nastupila na koncertu za Akija u Zagrebu, a u sklopu koncerta trebala bi se održati i humanitarna akcija.

rewwf

Petar Grašo u Areni 2016.

Ovaj koncert još je jedan od velikih glazbenih događaja koji će se održati ove godine u pulskom amfiteatru nakon dvogodišnje pandemijske pauze. Od ostalih imena i manifestacija koje su za sada u planu tu su Pula Music Week od 30. lipnja do 6. srpnja, Adria Summer Festival 6. i 7. kolovoza, zatim koncert Petra Graše 12. kolovoza te međunarodne atrakcije Arctic Monkeys 16. kolovoza i Tame Impala 17. kolovoza.

Pula Music Week festival je elektronske glazbe koji bi krajem lipnja i početkom srpnja u Pulu trebao privući stotinjak tisuća posjetitelja i neke od vodećih DJ-a današnjice, poput južnokorejske atrakcije Peggy Gou, Solomuna, britanskog dua Disclosure, Tale Of Us, Borisa Brejchu, Charlotte de Witte te Black Coffeeja, čiji je album osvojio Grammyja u kategoriji najboljeg plesnog albuma elektronske glazbe.

rewwf

Black Coffee, jedan od vodećih glazbenika današnjice

Nakon pet uspješnih festivalskih godina Adria Summer Festival s medulinske rive seli u rimski amfiteatar u Puli, a najavljuju se neka od najvećih imena u regiji.

Petar Grašo vraća se u Pulu šest godina nakon trijumfalnog koncerta kojim je u suradnji s Tončijem Huljićem i Madre Badessom osvojio publiku u Areni, ali je po Grašinom priznanju publika u Areni osvojila i njega, tako da je jako uzbuđen što će se opet pojaviti.

Arctic Monkeys dolaze prvi put u Pulu, a ulaznice za njihov koncert su razgrabljene u kratkom roku. Ova iznimno uspješna engleska garage rock/indie rock grupa je na sceni već 20 godina.

Nešto kraću, ali također vrlo uspješnu karijeru ima australski sastav Tame Impala pod vodstvom multiinstrumentalista Kevina Parkera.

U svakom slučaju, u Areni će ovo biti ljeto za pamćenje.

-  25. lipnja: Parni valjak i prijatelji

- Pula Music Week

  • 30. lipnja: Peggy Gou
  • 1. srpnja: Solomun
  • 2. srpnja: Discloruse
  • 3. srpnja: Tale Of Us
  • 4. srpnja: Boris Brejcha
  • 5. srpnja: Charlotte de Witte
  • 6. srpnja: Black Coffee

 

- 6. i 7. kolovoza: Adria Summer Festival

- 12. kolovoza: Petar Grašo

- 16. kolovoza: Arctic Monkeys

- 17. kolovoza: Tame Impala

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater