POGLEDAJTE VIDEO

Slick Stings objavili debitanski album "Loves & Curse" na vinilu

| Autor: Tea Tidić
Slick Stings (Snimila Sandra Žalac)

Slick Stings (Snimila Sandra Žalac)


Dobro znani hrvatski rock glazbenici okupili su se u sastavu Slick Stings, te je ovih dana objavljen i njihov debitantski album "Love & Curse" na vinilu.

Ovu grupu čine Tomislav Žalac i Mislav Kurspahić (Erotic Biljan and His Heretics), Matko Botić (My Buddy Moose, The Strange) te Tomislav Peretić (ex Shoot Me Wendy).

Uz album je objavljen i pravi ljetni spot za pjesmu "Comisa".

- Pjesma je o prijateljstvu, provođenju vremena s dragim ljudima u snovitom okruženju Komiže na Visu, dugim ljetnim danima, zabavi, svemu što nam Dinko treba reći, laganom proteku vremena, čekanju Corta Maltesea i želji za ostankom u takvom stanju zauvijek".

Režiju spota u kojem ne manjka morskih kadrova i krajolika Komiže, potpisuje Toodjmanac Creative Biro.

Naslovnica albuma "Loves & Curse" Slick StingsaNaslovnica albuma "Loves & Curse" Slick Stingsa

Grupa je izlazak albuma proslavila i svirkom u zagrebačkom klubu Jiggy – Music Bar & Food, gdje su koncertno predstavili album. Također, snimljen je i spot za pjesmu "Control You".

Album "Loves & Curse" benda Slick Stings predstavlja retro zvuk šezdesetih i garažni rock. Riječ je više o ljubavima, nego o prokletstvu; riječ je o zajedničkom trudu nekolicine dobrih prijatelja, koji su zbirku poetskih slika iz života omotali u poletan rock'n'roll. Radi se, kako kažu, prije svega, o pjesmama koje su napokon našle vlastiti bend.

Album "Loves & Curse" nastajao je u studiju Rattus Rattus, sa snimateljem Bornom Maksanom, te u kućnom studiju Matka Botića. Snimljeni materijal u kastavskom studiju G.I.S. zaokružili su cijenjeni riječki glazbenici Zoran Medved, kao producent, te Matej Zec koji je izradio miks i mastering. Album su svojim glasovima oplemenile Petra Kovačić Botić, Zvonka Obajdin i Mirna Škrgatić, a akademski slikar i dizajner Mislav Lešić Đurakov osmislio je likovni identitet cijelog projekta, stvarajući upečatljivu vizualnu popudbinu zvučnom zapisu.

Slick Stings glazbeni je sastav okupljen oko pjesama Tomislava Žalca, koje su se svojom stilskom šarolikošću neprestano izmicale od izvedbenog kanona matičnog mu benda, žestokih i bučnih rock'n'roll prvaka Erotic Biljan and His Heretics. Uz nedvojbeni garažni pedigre, spomenute pjesme sadržavale su i izražen power pop senzibilitet, americana atmosferu i psihodelične začine, zahtijevajući potpuno novi izvođački sastav koji će te različite utjecaje s ljubavlju oblikovati u zaokruženu cjelinu. Na tom zadatku Žalcu su se pridružili kolega iz Heretika Mislav Kurspahić, Matko Botić (My Buddy Moose, The Strange) te Tomislav Peretić (ex Shoot Me Wendy), trudeći se da budu što pažljiviji staratelji pjesmama koje će se naposljetku naći na dugosvirajućem albumu, koji je dostupan i na digitalnim servisima na linku https://bfan.link/loves-curse

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter