drugi koncert ciklusa

Istarski komorni orkestar i glazbeni ZOO u MMC-u Rovinj

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Istarski komorni orkestar (Promo)

Istarski komorni orkestar (Promo)


Drugi koncert rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak održat će se sutra u MMC-u Rovinj s početkom u 18 sati.

Nastupit će Istarski komorni orkestar uz dirigenta Petra Matoševića koji će izvesti program "Glazbeni ZOO". Članovi orkestra su mahom domaći mladi diplomirani glazbenici uz dodatak nekoliko nadarenih i vrijednih mlađih članova koji putem muziciranja sa starijim kolegama stječu veliko, kako životno, tako i profesionalno iskustvo. Dirigent i voditelj je rodom iz Svetog Lovreča, vezan uz grad Rovinj gdje je zaposlen kao nastavnik saksofona u glazbenoj školi.

Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače… Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Ulaz je besplatan.

Narator je Ivan Hrastovčak. Na programu je djelo "Karneval životinja", a za klavirom će biti Valentina Božac i Slađana Aćimović, flautistica Samanta Stell, klarinetist Rudi Ferenac, violina Norbert Kurunci i Mia Marenić, violistica Liuba Zuraeva, violončelist Fabio Jurić, kontrabas će svirati Sandro Peročević, a udaraljke Vedran Vojnić.

Istarski komorni orkestar je nastao iz želje i potrebe mladih profesionalnih glazbenika istarskog poluotoka za novim sadržajem i mogućnošću izražavanja na profesionalnom nivou. Činjenica je i dugogodišnja praksa da se veliki broj glazbenika nakon stečenih diploma i glazbenih iskustava vraća u rodni kraj.

Po povratku se zapošljavaju u raznim oblicima škola (glazbene, umjetničke i općeobrazovne, akademije…) te na taj način doprinose stvaranju nove generacije muzičara budućnosti. Cilj je, putem zajedničkog muziciranja u vidu sviranja u orkestralnoj formaciji, stvoriti novu kulturnu stvarnost u kojoj se navedeni mladi profesionalci imaju priliku izraziti svirajući svoj instrument.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of