RADIONICA I KONCERT

Strast, udvaranje, ples i emocije: Pula u subotu postaje centar flamenca uz Ninu Ćorić, Mitju Obeda i Tea Mandžuku

| Autor: Glas Istre
Nina Ćorić (Snimio Samir Cerić Kovačević)

Nina Ćorić (Snimio Samir Cerić Kovačević)


Pula ove subote, 20. travnja, postaje centar flamenca u Hrvatskoj. Na veliku pozornicu La Resistancea iza Arene dolaze Nina Ćorić, Mitja Obed i Teo Mandžuka koji će publici predstaviti strast, udvaranje, ples i emocije flamenca.

Cjelodnevni program posvećen flamencu počinje u 14 sati radionicom plesa koju će voditi Mitja Obed, a navečer, u 21 sat kreće koncert ovog jedinstvenog trojca. Nina Ćorić, jedna od rijetkih flamenco izvođačica u Hrvatskoj, predstavila nam je što očekuje pulsku publiku.

- Pozvala bih sve one koji nikad nisu vidjeli flamenco uživo i one koji to vole da dođu u subotu na naš koncert i radionicu. Bit će sigurno puno emocija. Svaki put je tako, a mi ćemo stvarno dati najbolje od sebe, kao i svih ovih godina da predstavimo flamenco najbolje što možemo, kaže Nina Ćorić, koja je rekla da se prvi put susrela s flamencom u ranoj mladosti.

Mitja Obed (Snimio Drago Videmšek)Mitja Obed (Snimio Drago Videmšek)

- Prvenstveno zato jer mi je brat otišao u Španjolsku 1998. godine. No, prvi put sam se baš susrela s flamencom na način da sam ga odabrala kao glazbeni pravac kojim bi se mogla baviti 2010. godine. Tada sam otišla u jazz klub Boška Petrovića i tamo sam u biti započela svoju glazbenu priču koja traje sada već petnaest godina. Bilo je to taman u travnju, kaže Nina.

Nina ĆorićNina Ćorić

U Puli će se Nini na pozornici pridružiti Mitja Obed, plesač iz Slovenije s kojim surađuje od 2010. godine.

- Posljednjih godina surađujemo s gitaristom iz Crikvenice koji se zove Teo Mandžuka koji unazad par godina živi i djeluje u Sloveniji. Publici se predstavljamo uz gitaru i ples te pjevanje kao tri zasebne cjeline. Isto tako, kada se spoje u jedno, publika može vidjeti kako to izgleda kada su sva tri elementa spojena u isto vrijeme, kaže Nina.

Radionicu, koja počinje u 14 sati, vodi Mitja Obed, plesni pedagog koji djeluje na području Slovenije i Hrvatske.

Mitja Obed (Snimila Maša Pirc Kranj)Mitja Obed (Snimila Maša Pirc Kranj)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum