OPEN AIR FEST

Legende thrash metala nastupaju u Puli

| Autor: Tea Tidić
Cavalera Conspiracy

Cavalera Conspiracy


U fonoteci svakog pravog ljubitelja metal glazbe neizostavni su albumi "Beneath the Remains" i "Arise" brazilskih thrash metalaca Sepultura. Ovu grupu su 1984. godine osnovali braća Max i Iggor Cavalera, koji se nakon desetljeća duge šutnje između njih dvoje izgladili sve razmirice i krenuli dalje s glazbenim stvaralaštvom - ovoga puta okupljeni pod imenom Cavalera Conspiracy. Oni će 10. srpnja, s početkom u 20 sati, nastupiti na Open Air prostoru pulskog Kluba Kotač u Rojcu, a earlybird su u prodaji po cijeni od 34 eura online na Entrio.hr i kotac.eu, dok se hardcopy ulaznice mogu kupiti u Klubu Kotač. Nakon što se rasprodaju earlybird ulaznice, regularne ulaznice će biti po cijeni od 40 eura.

Sepultura je objavila šest studijskih albuma, na kojima istražuju politička pitanja trećeg svijeta i žanrovski eksperimentiraju s autohtonom kulturom, a opus Sepulture završava 1996. godine albumom "Roots". Iste godine Max Cavalera naprasno napušta bend i osniva grupu Soulfly, s kojima je također dostigao svjetski uspjeh i s njima je snimio sedam albuma.

Iggor Cavalera nastavio je s radom u Sepulturi, te su snimili još nekoliko albuma, a grupa je prestala s radom u siječnju 2006. godine. Nedugo nakon raspada Sepulture, braća Cavalera odlučili su opet udružiti kreativne snage, te je 2008. godine objavljen debitantski album "Inflikted" njihovog novog sastava Cavalera Conspiracy. Na ovom albumu braći Cavalera su se pridružili gitarist Marc Rizzo i basist Joea Duplantiera iz benda Gojira, a na drugom studijskom albumu "Blunt Force Trauma" na mjesto Duplantiera dolazi basist Johny Chow koji je sada njegova stalna zamjena i kao koproducent na albumu se pridružuje Logan Mader (bivši gitarist Soulfly).

"Pišem rifove cijelo vrijeme i dok pišem ne znam hoće li biti za Soulfly ili za Cavalera Conspiracy, da vam pravo kažem jednostavno ih napišem i stavim na CD. Ali kasnije slušam demo snimke i biram koja će pjesma ići kojem bendu, jer na temelju rifa i ritma znam koje će Iggor bolje odsvirati", kaže Max Cavalera.

Na festivalu u Brazilu 2010. Max se mogao družiti s Iggorovom obitelji, susrevši po prvi put neku od njegove djece. Max Cavalera vrlo je otvoren o činjenici da je Cavalera Conspiracy metal bend.

"Cavalera je super metal, trebao bi biti samo metal, ne bi trebao imati ništa drugo osim metala i hardcorea u sebi. Novi album je još teži i agresivniji od prvog", kaže Max.

"Želio sam da se Cavalera Conspiracy nastavi jer je to moj način da vidim Iggora i sviram s Iggorom i da nastavim svoje glazbeno nasljeđe s njim. Ovo je savršeno vrijeme za nas. Sjajno se slažemo - stvarno, stvarno sjajno. Taj festival u Brazilu za oko 100.000 ljudi bio je jedan od najboljih nastupa koje sam odradio u cijeloj karijeri. Ubojito je bilo svirati opet s Iggorom stvarno, stvarno uživam svirati s njim", ističe Max.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater