u revijalnom tonu

POGLEDAJTE VIDEO / "Za ovaj Božić" - glazbena blagdanska čestitka Gorana Karana i Jazz orkestra HRT-a

| Autor: Tea Tidić
Goran Karan (Foto: Facebook)

Goran Karan (Foto: Facebook)


Dobro znani pjevač i skladatelj Goran Karan pridružio se brojnim glazbenicima koji su dali svoj glazbeni doprinos blagdanskom raspoloženju.

Ovih dana objavljena pjesma i prateći video za pjesmu "Za ovaj Božić", za koju je glazbu i tekst Goran Karan a za produkciju i aranžman Nikša Bratoš. Goran Karan je pjesmu izveo uz Jazz orkestar HRT-a, a aranžman je napisao Puljanin Miron Hauser, koji je ujedno i dirigent Jazz orkestra HRT-a.

" ”Za ovaj Božić“ je pjesma o radosnom iščekivanju voljene osobe, velikoj životnoj odluci i jednom pitanju s predumišljajem. Video spot pjesme ”Za ovaj Božić“ snimali smo u Zagrebu i Šibeniku. Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Mirona Hausera, u Zagrebu je snimljen istovremeno kada smo u studiju “Bajsić“ snimali njihov tonski zapis, a za snimanje šibenskog dijela priče smo se udobno smjestili u atelieru i galeriji Lana Art sjajne šibenske likovne umjetnice Lane Martinović Čala. Lana nas je ljubazno pustila u svoj intimni stvaralački prostor, ali i dala na korištenje svoje vrlo izražajne slike. Te su slike svojim radosnim bojama obojile cijelu prostoriju, a kamene zidove galerije pretvorile u prozore s pogledom na ljubav. Ma, čak su i stolice zaplesale…
Redatelj Željko Petreš, moj dugogodišnji suradnik i prijatelj, sa svojim je suradnicima ispričao ovu priču na topao i iskren način, bez velikih tehničkih zahvata, ali sa dobrim okom, pravom mjerom i velikim srcem.
Rekviziti sa ovog snimanja su ujedno i moja preporuka za čitanje, život i ljubav; pjesme Federica Garcia Lorce i Leonarda Cohena, knjige Majstor i Margarita, Let iznad kukavičjeg gnijezda i Radharani, kao i pjesme Zdenka Runjića.
Zahvaljujući izvanrednim suradnicima – od Mirona Hausera i Jazz orkestra HRT-a, producenta Nikše Bratoša, umjetnice Lane Martinović i Željka Petreša i njegove ekipe, ovo je snimanje bilo veliko zadovoljstvo", poručio je Goran Karan.

Valja spomenuti i da će Goran Karan uskoro zapjevati i istarskoj publici - i to 27. prosinca, na Trgu Portarata, u sklopu Adventa u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini