Novi prostor, novi klavir i sjajan pijanist

FOTOGALERIJA / Marijan Đuzel održao koncert u pulskoj Muzičkoj akademiji

| Autor: Vanesa Begić


Nova dvorana pulske Muzičke akademije inaugurirana je prvim koncertom iz akademske godine 2023./ 2024. na prvom katu Doma hrvatskih branitelja uz nastup jednog od najboljih pijanista današnjice u nas - Marijana Đuzela.

Ovaj će prostor biti namijenjen koncertnoj aktivnosti studenata i njihovih profesora, a u ovome zdanju djeluje i Muzička akademija, dakako uz zgradu u Rovinjskoj ulici.

Đuzel se koncertno predstavio nekoliko puta u zadnje vrijeme – prije nekoliko mjeseci u Istarskom narodnom kazalištu, potom u prostorima Arheološkog muzeja Istre u sastavu festivala komorne glazbe Poluotok radosti, a sada i prvim koncertom kojim je inauguriran novi koncertni prostor, ali i novi klavir, koji je Akademija dobila u doba korone, ali je sada službeno inauguriran.

Impresivan životopis ovoga pijanista te brojne nagrade i priznanja koje je dobio kroz godine potvrđeno je sjajnim koncertom – besprijekornom tehnikom i isto tako savršenim scenskim nastupom. U svome opusu veliko mjesto posvećuje jednome od genijalnih skladatelja, jednome od najvećih svih vremena – Beethovenu, posebice njegovim atemporalnim klavirskim sonatama – moćnim, snažnim, nježnim, lirskim, strastvenim, delikatnim, uz deskriptivne melodije koje prodiru u unutarnje svjetove duše.

Na repertoaru je bilo i djelo skladateljice par excellence – Dore Pejačević, ali i Kempfa, Bartoka, Šuleka i Chopina. Raznoliki repertoar, razna stilska, povijesna i umjetnička razdoblja, a sve podjednako snažno, dojmljivo, uigrano.

Trebale bi kartice i kartice da se nabroje sve nagrade i priznanja koje je osvojio kroz godine. Trenutno djeluje na pulskoj Muzičkoj akademiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum