poluotok kao filmska kulisa

Snima se: Pitoreskni istarski gradovi "glume" jug Italije

| Autor: Branko BIOČIĆ, Ian TATAJ
Pripreme za snimanje krenule tijekom vikenda pod Eufemijom (Snimio Ian Tataj)

Pripreme za snimanje krenule tijekom vikenda pod Eufemijom (Snimio Ian Tataj)


Istra, odnosno Stari grad u Labinu, Lovran i Rovinj ovoga tjedna ponovno postaju filmska kulisa serije engleske produkcije čija je priča smještena u 19. stoljeće. Naime, radi se o ljubavnoj drami "Debutante" koja se snima za englesku televiziju, a pitoreskni gradovi Istre glume Jug Italije.

Jučer su počele pripreme scenografije u ulicama Giuseppine Martinuzzi i 1. maja u Starom gradu Labinu, a snimat će se tijekom ovoga tjedna i početkom idućeg, ovisno o vremenskim prilikama.

Promet u Starom gradu odvijati će se normalno te će se za potrebe produkcije koristiti dio parkinga na Titovom trgu i kraj gradskog groblja što je i posebno označeno.

Doznali smo i da je snimanje u Rovinju počelo jučer zbog lijepog vremena, a trajat će do 29. svibnja. Zasad nisu napomenute nikakve posebne prometne mjere. Filmska kulisa nalazi se ispod i okolo crkve svete Eufemije gdje se pojavio jedan zanimljiv kafić koji podsjeća na Belle epoque. U našem obilasku, filmska se ekipa tek bila pripremala, a ubrzo nakon toga, zavijorila je zastava Kraljevine Italije, sa savojskim grbom.

Mada smo tražili traga o seriji pod ovim nazivom, trag nas vodi samo do toga da je "The Debutante" bio izvorni naziv za seriju koja je već imala jednu sezonu, no zove se "The Buccaneers", i bazirana je na istoimenom romanu američke spisateljice Edith Wharton.

Ta je serija centrirana oko pet bogatih i ambicioznih Amerikanki, odnosno njihovih iskustava u londonskom visokom društvu dok se suočavaju s kulturnim sukobima, različitim pristupima tradiciji, prijateljstvu i ljubavi. U seriji glumi glumačka ekipa koju predvode Kristine Froseth, Alisha Boe, Aubri Ibrag, Josie Totah i Imogen Waterhouse. Ukoliko se radi o radnom nazivu za drugu sezonu "The Buccaneers", vjerojatno je da ćemo gledati Istru u ovoj verziji tek negdje krajem ove godine, na Apple TV+ na kojem se prikazivala i prva.

Mnogo je naših sugrađana uključeno u kapacitetu kostimiranih statista, a prema riječima Vanje Fremac iz MP produkcije, puno je i hrvatskih filmskih profesionalaca uključeno u projekt.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter