KRISTALNO ČIST POGLED

Uz ove savjete prozore ćete trebati prati rjeđe

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Dani su sve topliji, vani je sunčano i svijetlo i vrlo brzo uočavamo da naša prozorska stakla hitno treba ponovno očistiti. Međutim, nakon čišćenja često imate dojam kao da se odmah ponovno zaprljaju.

Čišćenje prozora iziskuje puno truda, a potrebno je raditi i vrlo precizno kako se stakla nakon toga ne bi razmazala i isprljala. Iz tih je razloga ova kućanska aktivnost toliko nepopularna.

No, zahvaljujući ova tri kućanska trika, morat ćete ih čistiti rjeđe!

Nikad ne čistite dok jako sja sunce

Mnogi ljudi čiste svoje prozore u proljeće, kad je vani lijepo i svijetlo, a sunce još sja. Ali ni u kojem slučaju ne smijemo čistiti prozore dok sja sunce.

Zbog topline od sunca, voda od čišćenja na prozorima isparava brže nego što možete pratiti čišćenje i, prije svega, brisanje. Rezultat su ružne crte na prozorima, učinak zbog kojeg stakla izgledaju neočišćena.

Stoga je bolje čistiti ih uvijek kada je nebo oblačno.

Sve je u pravoj temperaturi vode

Prava temperatura također je važna kada se radi o vodi za čišćenje.

Prevruća voda također prebrzo isparava i ostavlja tragove na prozorskom staklu.

Začarani krug jer ih sada morate češće čistiti. Stoga uvijek koristite mlaku vodu za prozore i temeljito i odmah nakon čišćenja obrišite stakla.

Koristite omekšivač kao tajni sastojak

Mala žlica omekšivača u mlakoj vodi za pranje trebala bi osigurati da prozori dulje ostanu bez tragova i da ih ne morate čistiti tako često. Razlog tome je što omekšivač ima svojstva odbijanja prljavštine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini