ne zaboravite izvaditi

Koliko dugo mokra odjeća može stajati u perilici?

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Vrijeme kada uključite svoju perilicu za rublje, uvijek se može iskoristiti za obavljanje drugih zadataka, ali i za odmaranje. No, zna se dogoditi da zaboravimo izvaditi mokru odjeću iz perilice što često dovodi do toga da odjeća dobije neugodan miris, prenosi N1.

Dobro je znati koliko dugo mokra odjeća može stajati u perilici prije nego što je odlučite izvaditi i staviti na sušenje. Naime, prema stručnjacima s Whirlpool Institute of Fabric Science, ali i prema Marthi Stewart mokru odjeću moguće ostaviti u perilici osam do 12 sati.

Međutim, ako želite da vaša odjeća bude što svježija, najbolje bi bilo da je izvadite što prije. Neugodan miris obično uzrokuje perilica koja dugo nije bila očišćena pa od toga ovisi i koliko dugo možete držati svoju mokru odjeću u njoj, piše Klix.ba.

Također, neugodan miris može uzrokovati i vrsta deterdženta ili omekšivača koje koristite.

Važno je da vaša odjeća nema neugodan miris, ne samo zbog toga što će vam smetati, nego i zbog činjenice da je taj neugodan miris uzrokovan rastom bakterija i plijesni.

Dakle, ako želite izbjeći ostavljanje mokre odjeće u perilici, najbolje bi bilo da unaprijed planirate kada ćete izvaditi odjeću.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini