vrijedni prostor

Ove stvari nemojte držati ispod sudopera

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Snažna sredstva za čišćenje poput izbjeljivača trebala bi biti sigurno pohranjena u podrumu ili nekom drugom mjestu izvan dohvata djece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo, piše N1.

"Većina mojih klijenata ima jednu stvar zajedničku, a to je da posjeduju previše stvari za prostor u kojem žive", rekla je profesionalna organizatorica i osnivačica Virginia’s Easy Living Solutions Ginny Underwood.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti "čuda":

Dobro mjesto za početak čišćenja i organiziranja stvari je, dodaje, ormarić ispod sudopera jer je kod mnogih jedan od najviše pretrpanih prostora za odlaganje, a Underwood savjetuje da tamo držite samo ono što se koristi u kuhinji, a izbacite sredstva za čišćenje WC-a, krpe za prašinu i slično.

Što ne treba pohranjivati ??ispod sudopera

Neotvorene vrećice za smeće i zalihe tableta za perilicu suđa ili deterdženata za suđe i stvari koje ne koristimo zatrpavaju taj vrijedni prostor, kaže organizatorica iz Bostona Lisa Dooley.

1. Opasne kemikalije

Snažna sredstva za čišćenje poput izbjeljivača trebala bi biti sigurno pohranjena u podrumu ili nekom drugom mjestu izvan dohvata djece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo, kaže Dooley.

2. Zapaljive proizvode

Otapala, razrjeđivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uvjetima spontano zapaliti, a to se najčešće događa s nauljenim krpama nakon što ih koristimo npr. za nanošenje laka za namještaj, kaže Underwood.

3. Kuhinjski ručnici i papirnate vrećice

Ti predmeti ne idu pod sudoper jer ih voda može uništiti pa ih radije spremite u neki kuhinjski ormarić ili neko slično mjesto.

Što je dobro držati ??ispod sudopera?

1. Organizacijski kuhinjski pribor

Iako nisu predmeti za pohranu, pribor koji se koristi za organizaciju kuhinju (poput pladnjeva, ladica na izvlačenje, zateznih šipki, kukica i košara) neophodan je za održavanje ormarića ispod sudopera urednim.

2. Upijajuća prostirka

Razmislite i o tome da na dno postavite prostirku koja može u slučaju kapanja zadržati malo vode; to će zaštiti ormar i spriječiti stvaranje plijesni, kaže dizajner interijera David Schneider.

3. "Osnovna" sredstva za čišćenje

Neka biste sredstva uvijek trebali imati pri ruci; npr. ocat za čišćenje, sredstva za suđe i kuhinjske površine. Mjesto ispod sudopera prikladno je i za pohranu spužvi, četki za čišćenje i pranje ali često ih mijenjajte jer su jedni od najzanemarenijih predmeta u kućanstvima.

4. Mali aparat za gašenje požara

Iako je rijetko potreban, bolje je imati ga pri ruci i uvijek znati da je ispravan, kaže Dooley za Real Simple.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum