nije za voće i povrće

Jeste li se zapitali čemu služi ladica u frižideru? Iznenadit ćete se

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Većina nas voće i povrće nakon kupnje odlaže u ladicu hladnjaka, nadajući se da će što duže ostati svježe. No, jedna je korisnica Facebooka izazvala veliku pomutnju kada je na svom hladnjaku pronašla tajnu etiketu zbog koje je sve preispitala, piše N1.

Shvatila je da ona i svi ostali godinama stavljaju povrće na krivo mjesto u hladnjaku. Njezino otkriće dovelo je do velike rasprave na internetu.

2020. podijelila je fotografiju na Facebook grupi Mame koje čiste (Mums Who Clean). Na ladici je stajala naljepnica na kojoj je pisalo: "Nemojte pohranjivati ??voće ili povrće u rashladnoj ladici, moglo bi se smrznuti".

Korisnici su zaključili da ima smisla zašto se njihovo povrće ponekad zaleđuje, izvještava The Mirror Online.

Jedna korisnica je odgovorila: "Oh, zato mi se povrće smrzava". Drugi korisnik se ubacio: "Uvijek sam ovu ladicu koristio za voće i povrće".

Neki tvrde da je ladica namijenjena mesu, a ne svježem voću i povrću. Jedna je osoba komentirala: "Meso bi uvijek trebalo biti na dnu vašeg hladnjaka jer ako curi na stvari koje se neće kuhati, možete se otrovati".

Ali Mimi Morley, vrhunska kuharica u HelloFreshu, uskočila je kako bi razjasnila zabunu. Objasnila je da bi voće i povrće trebalo držati na donjoj polici hladnjaka, piše Express.

Naime, svaka ladica ima određenu namjenu. Mimi je objasnila: "Svaka ladica ima svoju posebnu svrhu, pri čemu je jedna dizajnirana za stvaranje visoke vlažnosti, a druga za nisku vlažnost. Voće i povrće koje je najbolje poslužiti hrskavo i koje može biti osjetljivo na gubitak vlage, poput kupusa, mrkve i jagoda, treba držati u ladici s visokom vlagom kako bi se izbjeglo uvenuće".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater