MINISTRICA GABRIJELA ŽALAC U PULI

POTPISANI VRIJEDNI UGOVORI Sto milijuna kuna državnog i EU novca za projekte u PULI, MEDULINU i VRSARU



Od 100 milijuna 49 milijuna je bespovratnih sredstava iz EU fondova. Tim novcem financirat će se dva projekta obnove prirodne baštine u Puli, Medulinu i Vrsaru, nabavka 20 autobusa na prirodni plin i izgradnja hospicija u Puli

Danas je u pulskoj Gradskoj palači održano svečano potpisivanje ugovora vrijednih čak 100 milijuna kuna, od čega je 49 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Od potpisanih ugovora, dva se odnose na obnovu prirodne baštine: "ORKA - Održivi razvoj značajnog krajobraza Donji Kamenjak i medulinski arhipelag" prijavitelja Javne ustanove Kamenjak te projekt Općine Vrsar "Limski zaljev - Održivo upravljanje zaštićenim područjima", jedan se odnosi na nabavku 20 novih autobusa na prirodni plin i izgradnju SPP punionice u Puli, te četvrti na izgradnju hospicija u Puli prijavitelja Porečke i Pulske biskupije.

Ugovore je potpisala, s jedne strane, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, a s druge strane ravnateljica Javne ustanove "Kamenjak" Maja Šarić, zamjenik načelnika Općine Vrsar Franko Štifanić, direktor Pulaprometa Igor Škatar i porečki i pulski biskup monsinjor Dražen Kutleša.

- Čast mi je biti u Puli na potpisivanju ovih ugovora koji su financijski vrijedni i u kontekstu europskih fondova, ali i državnog proračuna, rekla je ministrica Žalac i dodala:

- Ovi su projekti značajni i za turističku ponudu, a to je dobar put i za gospodarstvo. Kada govorimo o državnom novcu, drago mi je da je potpisan i ugovor za izgradnju hospicija, što smo dogovarali prije godinu dana. Žao mi je što se i ti projekti ne mogu financirati iz EU fondova, ali nastojat ćemo, na temelju uvažavanja potreba regionalne i lokalne razine, kreirati novu financijsku perspektivu. Danas smo došli radi dodjele čak sto milijuna kuna, što pokazuje da se razmišlja o ravnomjernom razvoju svih dijelova Hrvatske, rekla je Žalac. (PIŠE Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater