TOMISLAV ILIJEV (61), ZVANI SLATKI

UMAG: ZBOG POTICANJA NA LIKVIDACIJU SUPRUŽNIKA I DJEČAKA Umažanin će odležati u zatvoru šest i pol godina

| Autor: Marica KOŠTA
Motiv za likvidaciju tročlane obitelji bio je gubitak krova nad glavom (Sanja BOSNIĆ)

Motiv za likvidaciju tročlane obitelji bio je gubitak krova nad glavom (Sanja BOSNIĆ)


Tijekom suđenja je utvrđen i motiv zločina koji je, na sreću, ostao samo na pokušaju - Ilijev je htio angažirati, odnosno platiti nekoga da ubije Zallaja i njegovu obitelj jer je s njim imao neriješene imovinsko-pravne odnose

Šest i pol godina provest će u zatvoru 61-godišnji nezaposleni slastičar Tomislav Ilijev, zvani Slatki, iz Umaga zbog poticanja na teško ubojstvo troje članova obitelji - Gjina Zallaja (58), njegove nevjenčane supruge Gabrijele Pasulji (52) i njihovog 11-godišnjeg sina te za nedozvoljeno posjedovanje oružja - prepravljenog plinskog pištolja.

Unatoč činjenici da su zbog koronavirusa i propisanih mjera zaštite u protekla tri mjeseca mnoge javne službe otežano radile, na Županijskom sudu u Puli nije bilo otkazivanja rasprava, osim onih u kojima su, u svojstvu svjedoka ili okrivljenika, trebali sudjelovati strani državljani.

U tom je periodu, između ostalih, održano nekoliko ročišta rasprave protiv Ilijeva te je početkom lipnja vijeće sutkinje Vere Glasnović Gjoni donijelo nepravomoćnu osuđujuću presudu. Premda se u istrazi branio negiranjem optužbi pulskog Županijskog državnog odvjetništva, Ilijev je na suđenju ipak priznao da je 2. kolovoza 2019., između 22 i 23 sata, u stanu na katu kuće u Ulici Pozioi u Umagu pokazao poznaniku Elvisu P. prepravljeni poluautomatski plinski pištolj i pitao ga bi li za njega likvidirao Gjina Zallaja, njegovu suprugu i njihovog sina, odnosno poznaje li nekoga tko bi to, za novac, htio napraviti.

Tijekom suđenja je utvrđen i motiv zločina koji je, na sreću, ostao samo na pokušaju - Ilijev je htio angažirati, odnosno platiti nekoga da ubije Zallaja i njegovu obitelj jer je s njim imao neriješene imovinsko-pravne odnose.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of