PRIVEDEN JE

U UMAGU AUTOM ŠVICARSKIH REGISTRACIJSKIH OZNAKA KRIVUDAO PO CESTI. Vozaču izmjerena ogromna koncentracija alkohola

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Tijekom proteklog vikenda, od 18. do 20. ožujka, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 11 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 443 vozača i vozila te su iz prometa isključili 40 vozača i četiri vozila. Utvrđeno je 225 prekršaja, od kojih:

nepropisna brzina – 45 prekršaja

nekorištenje sigurnosnog pojasa – 36 prekršaja

upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 32 prekršaja

korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 34 prekršaja

ostali prekršaji – 78 prekršaja.

U petak, 18. ožujka u 23.05 sati, u Vodnjanu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil Citroen, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnji vozač. Nad vozačem je provedeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 2.23 promila.

Vozač je isključen iz prometa te mu je određena kazna u iznosu od 10.000 kuna i izrečena mu je zaštita mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Umaška je policija prilikom redovne kontrole 19. ožujka oko 20.25 sati u naselju Špinel u Umagu uočila automobil Mercedes, švicarske registracijske oznake kako krivuda po cesti.

Kontrolom je utvrđeno da automobilom upravlja 57-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.24 promila. Vozač je zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena mu je novčana kazna od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini