VRHOVNI SUD

PULSKOJ ŽENI MONSTRUMU potvrđena kazna od 33 godine zatvora

| Autor: Portal Glas Istre

Vrhovni sud potvrdio je kaznu dugotrajnog zatvora od 33 godine za Puljanku Chiaru Pašić (35) zbog teškog ubojstva trogodišnjeg djeteta, piše Jutarnji list.

Sud je donio presudu u trećem stupnju kojom je odbio žalbu optuženice kao neosnovanu i potvrdio drugostupanjsku presudu Vrhovnog suda. 

Chiara Pašić je osuđena zbog ubojstva sina Denisa. Ona i maloljetnica su osuđene jer su zajedno jastukom ugušile trogodišnje dijete koje se otimalo i plakalo.

Motiv je bio želja za odlaskom u drugu državu kod dečka kojeg je tek upoznala preko društvene mreže, a dijete joj je za to smetalo. Dijete je trpilo agoniju koja je trajala oko pola sata.

Prema maloljetnici je primijenjeno maloljetničko pravo, a ne opće kazneno pravo. Zaključeno je da ju je nužno izdvojiti iz sredine u kojoj živi i prema njoj primijeniti socijalno pedagoški rad uz pojačane mjere odgoja. To se jedino može provoditi u zatvorenim uvjetima. 

Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da će kazna dugotrajnog zatvora 33 godine punoljetnoj optuženici ispuniti svrhu kažnjavanja. 

Protiv presude Vrhovnog suda donesene u trećem stupnju nije dopuštena žalba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini