JUTROS U 6 SATI

POŽAR U KUĆI: Izgorio stan na Kaštanjeru! Stanari u šoku, žale se na problematičnog susjeda: "Mogao nas je sve pobiti"

| Autor: Glas Istre
Dvokatnica u Raškoj ulici gdje je izgorio stan na prvom katu (Snimio Milivoj Mijošek)

Dvokatnica u Raškoj ulici gdje je izgorio stan na prvom katu (Snimio Milivoj Mijošek)


Jutros oko 6 sati zapalio se stan na prvom katu u Raškoj ulici na Kaštanjeru. Policija je dojavu zaprimila u 6.30 sati. Vatrogasci su odmah izašli na teren sa tri vozila i 7 vatrogasaca. Intervencija je završila u 7 sati. Uzrok požara utvrdit će policija. 

Za sada se zna da je izgorio stan na prvom katu i zadimljen stan iznad. Nitko nije ozlijeđen, ali je nastala velika materijalna šteta.

Razgovarali smo sa susjedima u kući gdje je jutros izgorio stan. Stanari su očajni i u šoku. Godinama bezuspješno apeliraju kod nadležnih za pomoć zbog problematičnog susjeda.

- Izgorio je stan u vlasništvu grada Pule, a susjed za kojeg mislimo da je ovisnik, nedavno je izašao iz zatvora. Noćas nas je mogao sve ubiti. On je zapalio stan. U šest ujutro čula sam udarac, a da sam kojim slučajem radila popodne možda bi stradalo moje dijete, kao i djeca svih susjeda. Rano sam se probudila nakon noći u kojoj je stvarao buku. On se prije dva mjeseca vratio iz zatvora i onda mu je grad Pula renovirao i dao ovaj stan. Živi na teret države cijeli život. Sinoć je počela agonija. U 22 sata smo zvali policiju jer je počeo razbijati, opet smo ih zvali u dva sata noćas, kao i u četiri sata, da bi u šest ujutro čula udarac i vidjela vatru. Alarmirala sam susjede. Srećom moj stan nije oštećen, malo štete je pretrpio stan iznad, kazala je potresena susjeda koja zbog straha želi ostati anonimna.

Prema riječima susjeda, njihov  problematični susjed će biti izvan stana maksimalno dvadeset i jedan dan s obzirom da je zatražio liječničku pomoć.

- Ovo mu nije prvi požar, uznemiruje nas cijeli život, kazala je druga susjeda. Policija djeluje prema ovlastima. Naša je nada apel medijima za pomoć, kazala je druga susjeda koja nije moga suspregnuti suze od straha.

Iz Policijske uprave Pula saznajemo kako je očevid u tijeku, da nam ne mogu dati više informacija, osim da je osoba koja se nalazila u stanu zatražila liječničku pomoć.

Ilustracija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of