STRAH MEĐU RODITELJIMA

Nepoznati muškarac vrebao djevojčicu koja se vraćala iz škole u Marčani i stupio u kontakt s njom

| Autor: Marina VUKŠIĆ, Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Snimila M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Snimila M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ


Nepoznati stariji muškarac je u Marčani 19. siječnja pristupio djetetu, djevojčici koja se vraćala iz škole i pozvao ju je da pođe s njim, saznaje Glas Istre.

Djevojčica (11) srećom nije pristala. Udaljila se i o svemu obavijestila svoju obitelj. Oni su pozvali policiju.

Kako saznajemo, policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja te provode pojačane aktivnosti u zonama škola na području Pule i okolice. U dogovoru s Osnovnom školom Marčana, policijski službenici održat će i edukaciju roditelja kako bi ih uputili kako djeca i roditelji trebaju postupiti u sličnim slučajevima.

Jesu li zbog ovog uznemirujućeg događaja poduzete neke radnje i jesu li obaviješteni roditelji putem roditeljskog sastanka, ili na neki drugi način, uspjeli smo saznati od ravnateljice OŠ Marčana Nensi Kaluđerović.

"Od Policijske postaje Pula zatražili smo pojačanu policijsku ophodnju oko OŠ Marčana te su pojačana dežurstva učitelja. Učitelji, roditelji i učenici upoznati su s navedenom situacijom te su obaviješteni o potrebi pojačane opreznosti. Služba za prevenciju Policijske postaje Pula pozvana je da održi edukativne aktivnosti na navedenu temu", izjavila je ravnateljica te dodala da je u dogovoru s dječakovim ocem, koji je policijski službenik, zatražila da se ophodnja oko škole vrši više puta na dan, kako bi se spriječili neželjeni događaji.

OPŠIRNIJE U SRIJEDU 26. SIJEČNJA U TISKANOM IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater