PODNESENE PRIJAVE

NAVIJAČKI REZIME DERBIJA U PULI: Tri pijana navijača htjela ući na tribinu, jedan maloljetnik muljao s covid potvrdom, drugi palio baklje. Policija traži još "bakljaša"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (PU istarska)

Ilustracija (PU istarska)


Policija izvještava da povodom jučerašnje utakmice Istra 1961 - Dinamo nije bilo sukoba navijačkih skupina, ali je pet osoba prijavljeno zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima. 

Trojica muškarca u dobi od 26, 34 i 33 godine, gostujuće navijačke skupine, su pod utjecajem alkohola (1.07, 1.76 i 1.99 promila) pokušali ući na tribinu, dok se jedan maloljetni navijač gostujuće momčadi zadržavao na mjestu za koje ne posjeduje odgovarajuću ulaznicu, odnosno predočio je ulaznicu i test na covid-19 na tuđe ime. Protiv sve četvorice pokreće se prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, a protiv maloljetnika i radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Također je utvrđeno kako je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja neutvrđenog broja navijača obje momčadi, koji su na tribinama palili baklje. Policijski službenici utvrdili su identitet jednog maloljetnog navijača domaće momčadi te se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima. Policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta preostalih osoba koje su palile baklje, kao i dijela navijača gostujuće momčadi zbog rasističkog ispada. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater